Lammet Hagge på promenad

Charlotta har filmat lammet Hagge (Hagbard) som är på uteträning:

 Så här skriver Charlotta själv om det hon filmat:

Det här är Hagbard som är på uteträning. Vi tränar honom lite var eller varannan dag, för att han skall ha så lätt som möjligt att hänga med de andra sen när det blir dags för betessläpp. Filmen visar lite hur Hagbard tar sig fram utan att se skapligt. I ett skede tappar han bort Mathias men när Mathias ropar på Hagge hittar han med detsamma. Om Hagge lämnas längre att tvinna runt utan att någon ropar på honom börjar han bräka, hör inget och hittar sen inte ur sin cirkel. Men så länge han får gå precis intill benen klarar han av både fart och fläng.

Författare: Cecilia Wikman

Jag är redaktör för Bondbloggen på svenska.yle.fi och figurerar mest i kulisserna. Jag bloggar inte egentligen, men varje gång det finns en intressant intervju med någon av Bondbloggens skribenter, eller när vi hittar annat material som kan vara intressant att läsa/höra/titta på, så dyker det upp ett inlägg av mig.

3 reaktioner till “Lammet Hagge på promenad”

  1. Ser ju ut som om Hagge klarar sig fint 🙂
    Undrar om han ser lite på ena ögat eftersom han går med huvudet lite snett?

  2. Jo, någonting måste han se, om det kanske är så att han ser på mycket nära håll med det ena ögat kanske, för han går alltid på samma sida, mycket nära, och vrider huvudet likadant. Eller om det kanske också är hörseln som krånglar för honom… På vägen skuttar han bra, i skogen är det lite värre, uppåt går bra, stenar och träd kommer han bra förbi, men när det bär neråt, då faller han ibland helt som tappad.

Kommentarer är stängda.