9 maj, 2012 av

Planteringssäsongen inledd.

Påbörjade planteringen av kål, broccoli och olika sallatsväxter idag. Hitintills har vi haft så kalla nätter att jag inte dristat mig till att inleda planterandet tidigare men nu utlovas regn några dagar framöver vilket betyder att faran för nattfrost är mindre då det är mulet. Plantdrivningen har också krävt lite mera tid än vanligt då det i april var kallt och mulet väder så egentligen är det först nu som plantorna uppnått tillräcklig storlek för plantering. Det började duggregna litet i slutskedet av planteringen men inte så mycket att det störde, däremot gjorde regnet och blåsten arbetet med att täcka in det planterade med täckväv arbetssamt. Väven som annars bara väger 23 gram per kvadratmeter blir snabbt tung och ohanterlig om den är våt så det blir inte tid för några pauser sen man en gång har påbörjat täckningen.

Plantering av broccoli.

 

Etiketter:

Kommentarer inaktiverade.