17 maj, 2012 av Cicci

Reparation på Island

Igår fick vi fara till centrum, eller byn som är närmast här, Borganes. Inte så stort men ändå väldigt roligt att få se lite nytt och inte sitta på samma ställe dygnet runt. Vi shoppade lite grann, mestadels souvenirer. På hemvägen var vi till Europas största varmvattenkälla, som bara är några få kilometer härifrån. Vattnet som kommer upp där är 100 gradigt så man blir nog ganska kokt om man tänker ta ett dopp där 😉 Alla hus här i kring får varmvatten därifrån.

Europas största varmvattenkälla

Idag har vi haft jättefint väder och gott humör! Dagen började jättebra med meddelande om studentprovsresultaten. Jag är jättenöjd då jag blev godkänd åtminstone 😉 Bara finska och modersmål kvar i höst då. Tur att jag förhoppningsvis hinner ladda batterierna innan dess. Efter morgonsysslorna och kaffet blev det att märka ett 30-tal lamm och släppa ut dem och tackorna på bete. Matpausen blev inte så lång då vi nästan genast efteråt for ut i det vackra vädret och började reparera stängsel. Jag fick spika fast fårgallret på en ca 600 meters sträcka medan Michaela fäste nya staketstolpar i jorden. Efter kaffepausen fortsatte vi i kvighagen. Checkade att alla stolpar var fast ordentligt och att tråden var hel. Vid brister bytte vi stolpar och fäste tråden bättre. Mycket kuperad terräng, men till vår förvåning klarade John Deeren detta ganska bra, haha! 😀 Kossorna var väldigt nyfikna på oss och ville gärna vara med på bild.

Isländska kossor. Vissa ser ut som tigrar! 😉

 

Cicci och kvigorna

I förrgår kväll kom också första fölet för i år. Har inte hunnit fotografera det men småningom kommer bilder! Ha tålamod kära läsare, internetuppkopplingen är inte den bästa. Ha det så bra så ska jag skriva mera senare. Bless!

Kommentarer inaktiverade.