17 maj, 2012 av Charlotta

Väder för en pollenallergiker

Jag antar att det finns många ute i stugorna som mårrar lite åt dagens väder. 7 mm hade jag i regnmätaren imorse, det är inte mycket, men det kastar medesamma käppar i hjulen åt den som vill hålla på i åkern. Själv är jag rätt glad åt att det regnar lite nu som då. Det sköljer upp allting och luften blir medsamma behagligare, i synnerhet för alla pollenallergiker är det skönt.

Själv har jag inte tagit test på länge, men då när jag gjorde det fick jag ett papper där det stod björk, al, hassel, ängssvingel och timotej. Exakt det som växer kringom knuten. Att sedan diverse frukter också hänger samman med pollenallergin gör inte saken roligare. Men låter jag bli att äta äppel, päron, kiwi, banan osv så klarar jag pollenallergin rätt hyggligt. Ett piller på morgonen kan man ju komma ihåg, och glömmer man blir man påmind en kvart efter att man gått ut, ögonen svider och rinner och man nyser 10-20ggr. Då blir det att gå in en halvtimme, reda upp sej och ta ett piller innan man provar igen.

Så regn nu och då är tacksamt! Gräset växer så det knakar, men lite värme skulle inte skada. Det lilla jag skall ha sått här hemma sådde jag igår. Det jag skall så på Anisor får bli tills senare. Pråmen står nämligen ännu på land. Men jag har ingen brådska. Det är så lite så det lagar man på en dag sedan.

Så länge som pråmen står på land får jag inte heller hem min nya arbetskompis. Han står på Kirjais och väntar på jobb. Jag tänkte ta en bild på honom och sätta hit till bloggen när han kom hem. Men som det nu ser ut kan det hända att han får fara direkt till Anisor på jobb utan att vara via Ytterholm, så jag sätter istället in en bild som jag tog på båten.

Valmet på väg hem

3 svar till “Väder för en pollenallergiker“

 1. Janne B skriver:

  Där finns nånting i (fören) på VALMETEN som jag undrar på. Ja e nyfiken.

 2. Charlotta skriver:

  Hej Janne B!
  Jo, ”Valle” har en hel del krejjkor i ”fören”, ett hemmabygge av en tidigare ägare, frontvikter, en ram och en balgrip… Vi kan väl säga såhär att jag återkommer 😉

 3. Janne B skriver:

  Fören ser ju aika stadut spanta ut men bakändan ska väl ha smala ringar.Ja hoppas ett e va ett bra val. För om man bor på en holme behöver man funktionsdugliga greijer. Ja önskar allt bra.