5 juni, 2012 av Charlotta

Vackert väder

Det var vackert väder en knyck i maj.

Jag smög mej ner till södra sidan och bara satte mej ner en stund och njöt. Stängde av alla tankar som snurrar i huvudet och bara njöt. ”När man bor mitt i det ser man det inte” brukar jag själv säga när folk tycker det är vackert i skärgården. Men sen finns det dagar när man verkligen kommer på sej själv med att hajja till och konstatera att jo, det ÄR vackert.

StiltjeJag satt ungefär en halvtimme och såg hur fint det var, men tillika kunde jag konstatera att det händer ju inget, efter en halvtimme hade jag sett det som fanns att se. Ett stormande hav kan man däremot titta på i flera timmar, ingen stund är lika som den andra.

stormDet här är en bild jag tog i december, vädret var mer spännande då, men också betydligt kallare… Det är samma udde man ser på båda bilderna.

Nu sitter jag och flippar från vädersida till vädersida på nätet och undrar, när skall man slå gräset… Ena sidan utlovar full sol hela dagen idag, men tillsvidare ser det så regnsjukt ut att jag undrar om inte sidan som utlovar en regnskur på Kimito har mera rätt i sin spådom… Tillika undrar jag om den skuren verkligen hålls på Kimito, eller om den kanske vinglar iväg hit ett varv… Hmm… Nåja, inget illa om regn, det brukar vara en bristvara den här årstiden, men nu ha det verkligen kommit otroligt mycket vatten för att vara försommar, så nu tycker jag det skulle kunna ”hålla tätt” ett tag. Om gräset står en vecka till gör det inget, men jag skulle verkligen vilja börja få omkull lite småningom. Så jag går lite omkring som i en tecknad serie, och vet inte riktigt vilken fot jag ska stå på. Bläddrar mellan 5-6 vädersidor på nätet morgon, middag, kväll och konstaterar att dom rakt inte har en aning om vart alla skurar kommer att ta vägen… Och så länge ingen vet det, låter jag bli slåtterkrossen…

 

3 svar till “Vackert väder“

 1. Antte skriver:

  Jo nej, hi ngr km österut har vi liknande fiilis. Men imorn slår jag, kan inga vänta mera…

 2. Charlotta skriver:

  Hej Antte!
  Jag har hört fågelvägen att de börjat slå på Åland i endel knutar och så tydligen nu här i knutarna också, kan väl bara säga att trots den bitande dimman igårkväll och det mulna skurhotande vädret idag, rappade jag också omkull några ha på hemholmen… Nu utlovas i alla fall två dagar sol, och det sku passa mej ypperligt, då skulle jag få balat gräset om balmaskinen är samarbetsvillig och sen kunna flytta grejjerna i godan ro om vädret blir lite knepigare igen…

 3. Antte skriver:

  Jo nu e vändteigana på dom största skiftena här heima ikull…