5 augusti, 2012 av Charlotta

Jamen, vad gör du då?

Vad gör du nu när alla fåren är ute? Ja, hur många gånger skall man svara på den frågan? Inget fel att folk frågar, man måste få fråga, hur skall man annars få veta nånting, men ibland kan man tycka att folk har en lite snedvriden bild av hur det är att vara fårägare. När fåren är ute är det som att de inte behöver någonting och jag rullar tummarna hemma i köket. Ännu har jag inte hunnit få skavsår på tummarna av den orsaken i alla fall… 😉

Men ja, vad gör jag, ibland undrar man ju själv, men dagarna fylls snabbt ändå av tvätt av maskiner, hemkörning av ensilagebalar, städning i fårhuset, potatisupptagning, bärplockning, gräsklippning, slåtter av beten med lie eller röjsåg, stängselreparationer, dragning av elstängsel, bykmaskinen skall hållas i trim, likaså diskmaskinen, fiske, ogräsrensning, bullbak, torg på lördag, reparationer av än det ena som det andra, byta olja i slåtterbalken står på agendan endera dag och så är det talkor lite nu som då, flytt av får, från utbetade holmar till andra, fästingkoller av fåren, och och och…. bla bla bla… + att man skall försöka klämma in lite njutning och bjudningar där emellan… 🙂

För att klämma till schemat lite extra gick jag och anmälde mej till en kurs i allmogesegling 😉

Tråkigt – nej, jobbigt – ibland, roligt – JAA!!! 🙂

Kommentarer inaktiverade.