16 november, 2012 av

Självplock enligt “one for me one for you”.

Konstaterade idag att med den här farten tar det 40-50 dagar innan morötterna är plockade och även om nu vädret är varmt för tillfället så tror jag inte att vi får den frist som skulle behövas. När nu det ändå ser ut att lämna en del oskördat ger det ju lite utrymme för experimenterande med alternativa försäljningssätt. Självplock av bär är relativt etablerat men kanske inte så allmänt vad gäller rotfrukter men jag har ju inte så mycket att förlora på ett försök.

Efter att ha kollat in väderprognosen för i morgon som lovar uppehåll beslöt jag att testa hur pass intresserade folk är av att bunkra upp med lite morötter inför vintern. Via sociala media har jag nu informerat om följande erbjudande åt hugade morotsplockare: “FinneFarm erbjuder morot till självplock mot betalning “in natura”, plocka en åt FinneFarm och en åt er själv.”

Responsen jag fått så här långt är i alla fall positiv, det är ju många som frågat om möjligheter att köpa direkt från gården. Vi får väl se hur många som kommer i morgon 🙂

Etiketter:

8 svar till “Självplock enligt “one for me one for you”.“

 1. Kurt skriver:

  Efter ha sett uppståndelsen när kommunen odlar ärtor för fri plockning på några fält, så tror jag säkert att det kan komma en massa folk. Men det gäller att informera, helst också via media! Tidningarna borde kunna nappa på en sådan historia, det blir ju lite av “krigsrubriker”!

 2. Christer skriver:

  Ser ut att kunna bli nåt tiotal joo 🙂 Nu har jag bara informerat via facebook, kunde ju inte “annonsera” ut evenemanget innan jag var någorlunda säker på att temperaturen håller sig på plus och regnet borta, så det är ju med relativt kort varsel. Var och en får ju plocka så mycket eller så lite dom vill 🙂 Krigsrubriker joo….. kommentarerna på tidningarna just nu är ju inget vidare muntra…….. nåå det är väl mera att se som provokation.

 3. Kimmen skriver:

  Synd att vi är 400 km ifrån varandra – skulle gärna plocka några kilo i förbifarten! Borde finnas en “liftarskjuts” hitåt huvudstaden med en “avnämarpool” så kunde man “privat” sälja sådana här “udda” rater vid vissa tillfällen – och säkert till bättre pris än vad grossisterna ger. Det gjordes ju nyss ett jippo i Hfors där producenterna direktsålde för “eget” pris och fast man skulle dubblerat det så vunne alla på affären!
  Kanske en idé att starta en matpool bakom ryggen på matkedjorna…
  Behövs bara ett aktivt kontaktnät.

 4. Christer skriver:

  Joo Kimmmen, de långa avstånden här i landet är ett problem. I samband med producentprisjippot kommenterades ju bl.a. varför bönderna inte säljer mera direkt från gården och där är just ett av problemen de långa avstånden mellan producent och konsument. Men det börjar röra på sig trots det, vi får se vad framtiden för med sig 🙂

 5. yvonne sten skriver:

  hej.
  jag missade om morotsplockningen. när ordnar du nästa gång ?

 6. Christer skriver:

  Imorgon måndag mellan 10 – 16 ryms det kanske någon plockare till om det passar dig.

 7. Alex skriver:

  Kommer det fler tillfällen? Hörde om det först idag…

 8. Christer skriver:

  Hej Alex, imorgon söndag kl.10-16 kan det gå för sig om du har passligt, verkar bli kallare i nästa vecka så det är antagligen sista chansen.