Morotsplockning.

Dagens självplockstillfälle lockade ett 20-tal personer. Riktigt lyckat tillfälle i mina ögon och plockarna verkade också nöjda trots våta åkrar och lite halvrått fuktigt väder. Ett vackert hål blev det också i åkern. 🙂

Vått men roligt hade vi på åkern idag, både morötterna och isen i pölarna intresserade 🙂

Gymfaktorn vara hög för stövlarna blev tunga och lårmusklerna fick sig en ordentlig töjning och nattsömnen kommer nog lite lättare till kvällen konstaterade åtminstone de som deltog större delen av dagen, men det är väl sånt som man bara mår bra av 🙂

“Det här var ju riktigt roligt” menade också en av de yngre deltagarna trots att mamman nog erkände att det hade krävts lite övertalning att få honom med. Men så där kan det vara om man inte riktigt vet vad som väntar så dagens evenemang medförde kanske annat än att man fick sig några kassar moröttter med hem 🙂

Författare: Christer

Har sysslat med odling sen jag tog de första stegen ut på åkern för att granska om "groddan ha komi opp". Fårfarmare var jag i ett 15-tal år efter att som 9-åring köpt en betäckt tacka för barnbidraget. Utbildade mig till trädgårdsmästare och jobbade 10 år som arbetslärare på trädgårdsskolan vid Korsholms skolor innan vi år 1988 köpte gården här i Långmossen. Gården har sen dess specialiserat sig på odling av grönsaker på friland men vi odlar också spannmål samt bedriver skogsbruk. På senare tid har gården, på förslag av våra amerikanska släktingar, kallats FinneFarm och och numera med tillägget db (dödsbo) efter fru Eivors bortgång hösten 2019. Ett familjeföretag som sysselsätter mig, äldsta och yngsta dottern på heltid samt mellandottern på deltid. Min son som lämnade oss i augusti 2009 jobbade också på gården vid sidan om sitt jobb som skogsmaskinsförare. Ännu en tragisk händelse drabbade oss i juli 2010 då vår produktionsbyggnad brann ner till grunden. Vi har nu byggt upp byggnaden igen och återanskaffat en stor del av inventarierna men ännu fattas en del maskiner för spannmålsodlingen och skördemaskin för grönsakerna. Mina inlägg här på Bondbloggen färgas säkert av dessa tragiska händelser eftersom de starkt påverkar det vardagliga arbetet men försöker ändå beskriva livet här på gården i en positiv anda.

6 reaktioner till “Morotsplockning.”

  1. Vi tackar så hjärtligt för att vi fick komma. Krumelurmorötterna är tvättade med tandborste och övriga familjen är beordrad att äta av de raka. Sömnen var extra god och musklerna mindre ömma än befarat.

  2. Hoppas ni ordnar detta tillfälle pånytt, för det var ett fint påhitt!
    Hade inte möjlighet att komma denna helg :/
    Om möjligt så ordna det en söndag 🙂

  3. Imorgon måndag mellan 10 – 16 ryms det kanske någon plockare till om det passar dig. Om vädret tillåter kan det också bli någon dag senare. Söndagar passar inte riktigt bra för våran del då vi har fullt upp med att ta hand om måndagens leveranser.

  4. Äsch, jag hade inte sett din kommentar förräns nu, men gårdagen var ändå full av jobb så det skulle ha varit svårt att få det att passa. Tack i allafall!

  5. Hej Maria, det kan löna sig att kolla in bondbloggen lite oftare kanske 🙂 I morgon kan det passa med lite plockning mellan kl.10-16 om nu regnet drar förbi under natten….

Kommentarer är stängda.