28 november, 2012 av Nisse

Äntligen frost !

Idag har vi minusgrader efter höstens elände och det är fint och torrt. Det är bara ytan som frusit litet så jag gräver ned elkabeln för den nya anslutningen. Det här vädret skulle gärna få fortsätta men tyvärr hotar de med snö på fredag. Så dagen har gått till att plocka in allt man inte vill ha under snön och gräva det som skall grävas för från söndagen blir det ordentligt kallt.

Jag körde också flis så vi klarar oss en vecka men det torde knappast vara något problem. Med den fina snabbkopplingen för skopan kan jag lätt lämna den i flislagret så den är torr – åtminstone tills jag börjar köra snö. Det nya flislagret som i år är i bruk för första gången gör det mycket lättare att fylla på flismatarlagret. Gymfaktorn är förstås väldigt låg eftersom jag inte mera behöver fylla vagnen för hand men jag behöver inte heller frysa halvt ihjäl i nya frontlastartraktorn. I den gamla fanns det bara ett tak och en vindruta och det var svinkallt att köra den på vintern.

Nu är det bara ett problem och det är Aaltjärrsvägen som är full av djupa hjulspår efter regnhösten. Jag försökte jämna ut den med schaktbladet men det gick inte alls. Jag borde köra bort de värsta ryggarna då det frusit så mycket att det inte blir nya spår men inte så mycket att leran blivit stenhård.

Snart är det slut på utearbetet i jorden och det blir verkstadsarbete och sedan skogsarbete. Snön döljer snart – barmhärtigt nog –  det som blev ogjort. Och det man inte ser det glömmer man lätt. Tids nog får jag bekymra mej om allt ofärdigt nästa vår igen. I morgon är det troligen sista dagen på sommarhalvåret (om man nu kan kalla det sommar …) och vintern kommer på fredag.

 

Etiketter:

3 svar till “Äntligen frost !“

 1. Sonja skriver:

  Vi fick snö igår i Pargas, utan någo köldgrader före. Om inte snön smälter bort finns det en stor risk för att det blir ente vintern utan tjäle 🙁

 2. .fi skriver:

  Hur många forum är du medlem i? 😉
  Vet du vad som hände med debatten.fi?

 3. Nisse skriver:

  Sonja: Jag är också rädd för att det hinner komma snö förrän det fryser. Nu skulle vi VERKLIGEN behöva en ordentlig tjäle för ytan är nu så igenslammad efter förra vintern. Här är inte ännu så mycket snö och mer vill jag inte alls ha.

  .fi: Kolla in mitt svar på ”Att harva ackumulatorer”.