11 januari, 2013 av

Kinakålen på slutrakan.

Den som har tänkt testa Charlottas woki woki gör bäst att inte spara det för länge för säsongen för inhemsk kinakål börjar vara på slutrakan, åtminstone för våran del. Nå i och för sig går det lika bra att göra detsamma på vanlig vitkål eller till och med bättre enligt kocken här i huset.

Några lådor kinakål kvar men de går bra åt just nu så någon halvannan vecka till finns dom att fås.

Relativt hyffsat har dom stått sig i lagret trots att jag tyckte att kvaliteten varierade en del på grund av det blöta vädret vid skördetillfället.

Etiketter: , ,

Ett svar till “Kinakålen på slutrakan.“

  1. Charlotta skriver:

    Hej Christer
    Nåja, nåja… nog finns det inhemsk kinakål ännu en stund 😉 åtminstone så har ålänningarna kål kvar i lagren, men nog börjar det sina även i deras lager småningom. Som det ser ut nu så skall det väl finnas kål i februari, en bit in i mars kanske, beroende på lite, men sen sinar det nog.
    Mats har putsat ut, ja, sådär, kanske hälften av sin kål, svårt att säga. Men det knatas på med kålputsning där alla dagar 🙂