27 februari, 2013 av Nisse

I månens trolska sken

Det har varit flera nätter med riktigt stark fullmåne. Och ändå är det riktigt varmt – nära noll grader. Här sitter man inne och svettas med deklarationen men måste gå ut då och då för att plocka papper från laserskrivaren som finns i stallet (numera arbetsrum).

nattlyktan_DSCN2063

Nu behövs ingen ficklampa ens mitt i natten.

 

Etiketter: ,

2 svar till “I månens trolska sken“

  1. Charlotta skriver:

    Ja, ”torparsolen” tjänar riktigt bra. Flera kvällar har jag gått från fårhuset i månens trolska sken. Det är vackert med lite mystik över det hela. Man förstår att trollsagorna förr ”mådde bra”, med det tysta kala vinterlandskapet, någon hoande uggla och de långa skuggorna som träden kastar ut över åkrarna. Det är nästan lika ljust som på dagen och förr… kanske också idag, finner säkert någon det passligt att ”luddra” 😉

  2. Nisse skriver:

    Det är åtminstone en lisa för själen att ta en paus från kampen med alla kvitton (som i vissa fall har så bleknad text att de inte kan läsas) och gå ut på gårdsplanen en stund.