I månens trolska sken

Det har varit flera nätter med riktigt stark fullmåne. Och ändå är det riktigt varmt – nära noll grader. Här sitter man inne och svettas med deklarationen men måste gå ut då och då för att plocka papper från laserskrivaren som finns i stallet (numera arbetsrum).

nattlyktan_DSCN2063

Nu behövs ingen ficklampa ens mitt i natten.

 

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

2 reaktioner till “I månens trolska sken”

  1. Ja, “torparsolen” tjänar riktigt bra. Flera kvällar har jag gått från fårhuset i månens trolska sken. Det är vackert med lite mystik över det hela. Man förstår att trollsagorna förr “mådde bra”, med det tysta kala vinterlandskapet, någon hoande uggla och de långa skuggorna som träden kastar ut över åkrarna. Det är nästan lika ljust som på dagen och förr… kanske också idag, finner säkert någon det passligt att “luddra” 😉

  2. Det är åtminstone en lisa för själen att ta en paus från kampen med alla kvitton (som i vissa fall har så bleknad text att de inte kan läsas) och gå ut på gårdsplanen en stund.

Kommentarer är stängda.