24 april, 2013 av

Ovanligt fågelbesök.

Har intresserat mig för fåglar och djur sen barnsben och följt med vad som rört sig i omgivningen. Idag råkade jag se en fågel som jag inte sett förut på dessa breddgrader utan enbart under något besök neråt mellaneuropa.

Förde ner löklossaren till uthuset i byn då det börjar bli trångt om saligheten här hemma och förvarnades på hemvägen om en stor konstig fågel som satt huttrande på de våta plogtiltorna. Fågeln var lite skygg så den flög iväg när jag saktade in traktorn. Fick i alla fall ett par halvdana bilder av den med mobiltelefon och kunde efter att ha konsulterat fågelboken få bekräftat att det nog var en vit stork jag hade sett. Eller har någon av bloggläsarna något annat förslag?

Storken brukar ju föra något med sig sägs det så det blir väl till att hålla koll på spalten för ”födda” i lokaltidningen en tid framöver 🙂

Ensam och bortkommen fågel....

Ensam och bortkommen fågel….

.........flyger iväg söderut där den nog hör hemma.

………flyger iväg söderut där den nog hör hemma.

 

Etiketter:

2 svar till “Ovanligt fågelbesök.“

  1. Mirjam Heir skriver:

    Så här säger min vän som är fågelskådare: ”Jep, klockren vitstork trots lite suddiga bilder. Det tycks just nu krylla av dem i södra Finland, d.v.s. säkert redan ca 20 individer sett bara i år (de senaste dagarna).”

  2. Christer skriver:

    Jag beklagar att bilden är lite suddig, full zoomning med telefonkameran ger inte bra bilder, men bättre med en suddig bild än ingen bild alls 🙂
    Verkar som om det finns en del storkar på besök nu, läste om ett par i Nedervetil och en i grannbyn (kan vara samma som jag såg). Sen meddelar frugan att i hennes hemby i Närpes häckade ett storkpar på taket av en fallfärdig lada när hon var barn.