10 oktober, 2013 av Charlotta

Hösten är också fin

Idag har det inte varit ljust på hela dagen. Det har varit rått, disigt och regnat någon skur. När man gått in på lunch eller kaffe har man fått tända lampan för att skapligt kunna läsa tidningen. Men ute är det grannare bara värre. Jag stannade upp ett slag och gick närmare och bara tittade på alla färger…

höstfärger

höstfärger

På bilden kan man se antingen, ett fult buskage där en röjning skulle vara av nöden och ett ingärdat åkerhörn, eller så ser man en vacker färgpalett. Äppelträden är röda eller gulgröna, krikonträden är ljusgröna och lönnen lyser med sin granna gula färg till höger. Går man närmare hittar man riktigt djupröda färger som nästan ser ut som svart. Vi har ju inte samma ruska färger som det finns längre inåt landet, men när det nöp till lite här för nån vecka sen, gjorde det nog sitt, för nu ha det sagt pang och ute finns en härlig kompott av färger.

Djuprött möter klargult

Djuprött möter klargult

Rosa rugosa

Rosa rugosa

Tänk så det matchar ibland utan att man egentligen tänker på det, planket, nyponen och huset i rött, rosenbusken, rönnarna och huset i gult.

 

 

Ett svar till “Hösten är också fin“

  1. färggrannt skriver:

    Hej !
    Ja vi har en så vacker natur, extra grann är den i år här i södra delen av vårt land, eller märker man det bättre i år då sommaren och hösten har varit extra fin. Vi var en tur idag till västra Nyland och vad det var vacker längs vägen, det var färger i alla nyanser, hade tid o titta då jag var passagerare . Hoppas att så många som möjligt har märkt det, dessutom gör det en riktigt glad. Brukar beundra naturen då man jobbar på åkern, alla årstider har sin charm, vilket alla land inte har. Trevlig höst till dej, hälsar tanten från östnyland.