5 november, 2013 av Charlotta

Såhär blåste det idag på Ytterholm

Ja, hujeda som de blåste idag ett slag… Jag måste riktigt ner till södra sidan för att dra i mej lite av den styrka som havet kastade omkring sej…

Det var emellanåt lite svårt att hållas på fötter, så det är lite skakadarrigt och viftigt.

Regnbyxor och regnjacka, handskar, mössa, halsduk och, ja… påpaltad upp över öronen, men det var inte alldeles kallt om näsan, så det gick bra att stå någon halvtimme och se på spektaklet. Mäktigt och gratis 😉

Vilken kraft det finns i havet… Så mjukt, men ändå så skarpt!

Stormen är spännande, men ack så mycket extra den för med sej… Strömavbrott hade vi någon timme och båtarna måste kollas extra.

Högvatten i stranden

Högvatten i stranden

Här kan man se att lilla “tvålkoppen” ligger till viss del uppe på låga bryggan … inte bra. Jag flyttade den och drog upp den på stranden istället, så jag får väl kämpa som en dåre sen när vattnet gått ut för att få ut den igen. Men, såhär kunde jag i alla fall inte lämna den. Man kan få en sönderslagen båt, eller om vattnet går ut och den hänger upp sej, kan man kanske ha en dränkt båt om det vill sej illa. Jag trodde inte vattnet skulle stiga så mycket, men tji fick jag. En annan företeelse som också kan förekomma när vattnet stiger är att repen som båten är fäst med kring pållarena, skakas upp eller halkar upp, och då kan man få leta efter båten i andra stränder. Jag hade dock fäst den lite extra i järnknaggen som också uttern sitter fast i.

Uttern, ja, senaste tillskottet. Har länge sökt någonting större än lilla tvålkoppen att åka med och på sensommaren kom den här mot mina ögon. Man skall ta det när man ser det, och inte sen när man behöver det, för då kan det vara farit. Inte har jag använt den till så mycket i år, men nu har jag stadig, bra båt färdigt inför nästa säsong. 🙂

2 svar till “Såhär blåste det idag på Ytterholm“

  1. Sara skriver:

    Mäktiga vågor! Vi var på ved-talko till Houtskär igår. Inte kanske den bästa dan att fara ut o åka färja… Var förberedda på att bli övernatt, men bra gick de o hem kom vi 🙂

  2. Janette skriver:

    Så jag önskar att jag haft möjligtheten att gå till nån sydlig strand jag oxå och insupa styrkan från havet och vinden.