20 mars, 2014 av Nisse

Minus 17 i natt

Vintern kom tillbaka (tack och lov !). De senaste dagarna har jag kört upp spår på nytt. Man måste köra efter varje snöfall för bara ett par centimeter lös och torr snö isolerar ordentligt. Så jag hämtade vindfällen. Det är ett ganska besvärligt arbete och en hel dag kan gå åt att få ut en halv vagn. Förstås har träden fallit i den allra besvärligaste skogen och måste lirkas ut på olika sätt. Jag brukar kvista men inte kapa och så drar jag ut hela stammen och kapar anefter.

DSCN3463

Inte är det lönsamt med man måste få bort åtminstone de grövre träden så att granbarkborrarna inte förökas så mycket. Nu kommer skogsvägarna troligen att hålla två veckor till. Det skall bli varmt på dagarna nästa vecka men nätterna skall vara på minus så då smälter vägarna inte så fort.

 

Etiketter: ,

2 svar till “Minus 17 i natt“

  1. Christer skriver:

    Jag har också lite begränsad räckvidd så jag brukar också göra på samma vis eller så att jag kapar lite från under- och översidan så att trädet håller att dra in men inte att lyfta där jag sågat. Då behöver jag inte stiga ur för att kapa varje bit.

  2. Nisse skriver:

    Ännu långsammare går det med vinsch. Fast då kan man kapa färdigt. Nu har jag ett stort vindfälle uppe i en stenbacke och det kan vara problem att få de tunga stockarna förbi alla stenarna …