6 april, 2014 av

Plantlökssådd

Avslutade lördagen med att så de sista lökfröna för plantlöksodlingen….. alltså lök som om en 6-7 veckor skall planteras ut på åkern.  Åkrarna håller annars på att torka upp så att det kan hända att jag kompletterar lökodlingen med lite direktsådd lök också.

Här en liten film från gårdagens sådd.

Etiketter: , ,

2 svar till “Plantlökssådd“

  1. Kurt skriver:

    Köper ni färdigpelleterade frön som maskinen kan hantera? Även husbehovsodlare kan ju ha nytta av pelleterade frön för att inte så dem alltför tätt.

  2. Christer skriver:

    En del frön som Palsternacka och sallatsfrön köper vi pelleterade då de annars skulle vara svårsådda. Såmaskin i videon klarar dock relativt bra naket frö bara man ger sig lite tid med inställningarna. Löken försöker jag få med 3-4 frön per “kruka” / “plugg”.
    För husbehovsodlaren kan det vara idé att blanda ut fröna med gammalt dött frö eller torr sand om det vill bli för tätt när man bredsår.