8 april, 2014 av Sonja

Konstgödsel

Idag var det dags att börja spridningen av konstgödseln och största delen av åkrarna här hemma blev gödslade under dagens lopp.

Konstgödsel

Som jag skrev häromdagen, är våren väldigt tidig. Dagens gödselspridning slår det tidigare startdags-rekordet med 2,5 veckor!

För min del gick dagen till att åka in till Salo på möte. Jag har suttit ett par år med i avbytningsenhetens samarbetsgrupp (ursäkta mig det klumpiga uttrycket, men jag vet inte om det finns ett svenskt namn för gruppen då allt här går på finska…) I gruppen finns representanter från både företagarna och avbytarna samt administrationen för avbytningsenheten. Dessutom brukar där vara nån från både MTK och Mela. Vår uppgift är att diskutera och komma fram med ideér om hur man kunde förbättra avbytningen. Så hemskt mycket kan vi ju naturligtvis inte göra, men ett ställe där båda parterna möts och kan diskutera om saker och ting är väldigt viktigt för att kunna förbättra servicen.

2 svar till “Konstgödsel“

  1. Kurt skriver:

    I Finland borde det på svenska snarast heta “avbytarenhetens samarbetsgrupp”, I Sverige är det väl en massa privata eller hal-privata företag som driver det.

  2. vårbruk skriver:

    Hej Sonja!
    Hälsningar från östra nyland , man kan bara konstatera att våren är rekord tidig, vi har odlat sen tidigt -70 tal och detta är nog tidigaste våren vi har varit med om,, gubben min är som bäst och gödslar höstvetet ifall det kommer regn i moron ,, Men inte vet man hur det fortsätter, han spådde redan innan fjol-året var slut att det blir tidig start i vår runt 20 april så vem vet.. Trevlig vår till allihopa. Hälsar Borgå “gumman”