20 juni, 2014 av Nisse

Ååtär eitt johanni

Det firas midsommar på många olika sätt men jag firar med att lägga tillbaka golvet efter branden i köket. Och är väldigt glad att jag har ett hus att lägga tillbaka golvet i. Allt kunde ha varit en askhög.

DSCN0677

Det börjar kännas av att vi inte har något kök. Och då har vi faktiskt kylskåp, elspis och diskbord i den lilla kammaren bredvid köket (stuvun). Så det är bara att jobba på för inte blir det gjort av sej självt. Det blev ett litet annorlunda johanni i år men jag tog i alla fall ledigt nån timme för att vara med om att sätta upp johannistandjin (midsommarstången). Där samlas alla från den här byändan varje år. Om inte annat så för att dricka kaffe och prata.

DSCN0630

DSCN0632

Och upp går den – med hjälp av maskiner nuförtiden …

DSCN0649

Flaggorna ger den verkliga feststämningen.

DSCN0653

Och efter välförrättat värv väntar kaffebordet.

DSCN0658

De yngre har förstås hittat gungan.

DSCN0668

Å så ve he ååtär eitt johanni …

DSCN0664

Glad midsommar allihopa !

 

Etiketter:

Kommentarer inaktiverade.