10 augusti, 2014 av Nisse

Återflyttning

Jordbruk har jag inte sysslat med de senaste tre månaderna annat än litet mindre än absoluta minimum. All tid har gått till att reparera stuvun efter branden och i dag flyttade vi in på nytt. Visst är mycket halvfärdigt men det mesta fungerar även om vi ännu behöver en slang till diskmaskinen.

DSCN0953

Skåpdörrar saknas ännu men de torkar som bäst efter tvätten ute på gräsmattan och skall snart sättas in. Ett litet skåp skall också sättas upp ovanför kylfrysen men jag väntar på att färgen skall torka.

DSCN0957

Sedan blir det paus i kökslagandet för nu skall tröskandet förberedas. Vi har bara sent vete så det är inte panik ännu men om vädret slår om så vill man ha in allting så fort som möjligt. Det är i dag precis tre månader efter branden och det kan vara trevligt att syssla med nånting annat än köksremont …

 

Etiketter:

4 svar till “Återflyttning“

 1. Christer skriver:

  Finns ingen “gilla-knapp” här på bloggen så vi gratulerar till återinflyttningen via kommentarsfältet 🙂

  Ser fint ut det där!

 2. Nisse skriver:

  Tack, tack, men det mesta är bara gammalt som är inflyttat på nytt. Fotografiet ger nog en alltför bra bild – skavankerna syns inte på det. Det som är nytt är induktionshällen och köksfläkten. Och förstås kanalen från köksfläkten som består av bara järn och cementfiber. Röret skall ännu isoleras med bergull.

  Det går i alla fall att dricka morgonkaffe där nu redan.

 3. Christer skriver:

  Vaxduken ser också ny ut ? 🙂

 4. Nisse skriver:

  Erkännes. Den är ny. Och så blir jag tvungen att byta lamporna som blev eländigt sotiga. Bara två lampskärmar av glas lyckades vi rengöra. Lysröret över arbetsbänken är utbytt till två LED-lampor och över diskbänken kommer en LED-slinga (under övre skåpen). Den ger jämnare ljus och går på 12 Volt så den är ofarlig.

  Det nya som verkligen syns är att det gamla trägolvet togs fram och målades och så satte vi in äkta bröspanel somm ännu väntar på att målas så jag måste vänta med foto från de väggarna. Över bröstpanelen kommer också ny tapet vilket är synd för vi gillade verkligen den gamla som inte mera finns att få.

  Men först blir det att tröska – ifall nu vädret tilåter det …