26 februari, 2015 av

Mera lök åt folket.

Trots att det är brått med deklaration kan man ju inte låta folket svälta. Så här i förkylningstider behöver var och en få sin dagliga dos lök så det var bara att ta lite paus från pappershögarna och hjälpa till med sorteringen. Egentligen var det riktigt skönt att få lämna skrivbordet för en stund  🙂

Löksortering @FinneFarm.

Löksortering @FinneFarm.

Det vill inte fungera något vidare om det är för lite folk i sorteringslinjen, visst det går med tre men för att riktigt kunna garantera kvaliteten är det bra med fyra. På så vis går det också lite snabbare och sorteringslinjen kan brukas under lite kortare tid så att inte hela förtjänsten går till elförbrukningen. Prisbilden är lite ansträngd så det gäller att hålla kostnaderna nere.

Men nu åter till pappren…… de e ju märkligt att det alltid skall göras i sista stund :/

Etiketter:

3 svar till “Mera lök åt folket.“

 1. Micke skriver:

  Alltid den här tiden på året kommer jag ihåg min tidigare bokförare. Han hade ett stort anslag vid dörren
  när man gick ut där det stod att läsa “Skatta Dig lycklig!” Huruvida detta var ägnat att skyla över vissa bok-
  föringsmissar eller att framkalla en ärlig känsla av att ha gjort sin plikt må vara osagt! Du har väl två korgar när Du sorterar löken? En åt Dig och en åt Skattmasen!!

  Det blev förresten grövsta sortens dubb, 3 st per dragribba, runt om. Var på en provtur med skogskärran efter
  på blankisen och kan bara beundra greppet på is! Vad det sedan är i skogen är en annan femma. Kan knappast
  hjälpa mycket i djup snö men för det mesta är det inte snön i sig som är problemet utan isen som bildas när
  det slår runt en gång för mycket. Inte ersätter de väl riktiga kedjor men är betydligt behagligare när man flyttar mellan skiftena då man slipper slamret. Kedjor enbart på framhjulen var enligt instruktionsboken
  förbjudet på Valmet -05 serien. Kunde väl överbelasta. Tror inte det är ngt problem på Fiat som ju är ett
  slags 4-hjulsdriftens urmoder och har dimensioneringen därefter. Att sedan Magneti Marelli uppfann mörkret är en annan femma. Sålde Fiat reservdelar ( bilar) en gång i världen. Ett beställnings- och lager-
  system som konstant var på gränsen till kaos! Med traktorerna är det till all lycka bättre ställt:

  H. Micke

 2. lök skriver:

  Hej Christer

  Ja lök ská de vá och nästan till alla rätter. Gillar nästan alla sorter av lök, men nu som äldre så kan jag inte äta lika mycket som förr,, men gott är det, ja och hälsosamt. Vad är godare än stekt fläsk med mycket lök o potis-mos ,, Din lök ser fin ut. Hälsningar från ett grått o dugg-regnigt öst-nyland.. Ja igår var det lite bättre och gräsmattorna blev krattad från kvistar o skräp, så tidigt har jag aldrig gjort “vår-krattningen” sista februari, tänk..

 3. Christer skriver:

  Här ser även vintern att vara över till harm för både skogsarbete och skidåkning. Blir väl som ifjol varm vår och kall försommar.