2 mars, 2015 av Nisse

Tillbaka till skogen

Och så var äntligen deklarationen ivägskickad. Det är ju inte så svårt men jag tycker inte om att rada kvitton utan vill hellre göra något RIKTIGT arbete. Speciellt som kvitton som man nyss satt in försvinner spårlöst i röran hela tiden. De värsta är de små kvittona som dessutom tappar färgen och blir oläsbara. Datumen skrivs på tio olika sätt och sätts på olika platser. Alla kvitton borde standardiseras och mångfalden utrotas.

Det värsta var att jag lyckades tappa bort en hel kamera i röran (den som jag hade i traktorn). Jag sökte en hel vecka och sedan tänkte jag att den måste ha tappats i skogen och beställde en ny från England. Men i går hittade jag den i en mapp … Jag hade slagit ihop mappen och stoppat in den i hyllan med kameran inuti. Det börjar redan vara rekord i slarvighet.

Men jag kunde inte hållas bort ifrån skogen helt utan körde ut ett par lass stock då jag inte mera orkade med pappersarbetet. Och så klippte jag ihop en liten videosnutt av Strömsömodell, dvs. jag klippte bort 99 % av allt och lämnade bara kvar de snyggaste bitarna. Dessutom övade jag mej att sätta in text. Det blev inte helt lyckat men all vår början bliver svår.

 

Nu väntar jag bara på en liten minusgrad på natten så jag inte kör sönder vägarna. Det ser inte bra ut men till torsdag skall det bli litet minus så jag kanske sysslar med verkstadsarbete i ett par dagar. Det finns det ingen brist på.

 

Etiketter: ,

4 svar till “Tillbaka till skogen“

 1. Peik skriver:

  Som moms-pliktig företagare har jag många gånger tänkt, att tvånget att hela tiden hålla bokföringen ajour är det enda som räddat mej från fördärvet.
  Skulle jag kunna(=få) bara samla kvittona på hög under året och skjuta upp bokföringen till sista minuten skulle jag troligtvis ha gått i konkurs redan försata året. 🙂

 2. Nisse skriver:

  Det är bara hårt tvång som håller människan disciplinerad :-). Antingen så man inte skall svälta ihjäl eller för barnens skull. Överflödssamhället leder till att vi bli förslöade soffpotatisar allihopa. Till all tur så började jag arbeta i skogen för hand. Konditionen är mycket bättre än då jag var 30-åring och bara satt vid ett skrivbord …

 3. Jbr skriver:

  Det går ju att stifta fast kvittona på ett A4-papper så slipper du problemet att de försvinner…

 4. Nisse skriver:

  Bra idé. Men om man redan skulle orka sätta kvittona i en låda så vore det bra … Felet ligger nog hos bokföraren :-).