19 juni, 2015 av Nisse

Glatt Johanni !

Och så har vi klarat av ååtär eitt johanni (namnet på Fornminnesföreningens 60-års jubileumsbok). De yngre firar ännu men för oss gamlingar så räcker det bra med lövandet och resandet av johannistandjin  (midsommarstången). I år regnade det i går då kransarna skulle bindas men det höll upp i dag på dagen då den restes. För 63:året skulle jag tro.

DSCN1545

Den är mycket större och finare än i Lovisa men ålänningarna slår oss med flera hästlängder med sina 20-30 meters stänger.

Själv ligger jag och stönar med sommarförkylning i sängen men ni andra kan ju fira Johanni …

 

Etiketter:

2 svar till “Glatt Johanni !“

 1. regnigt skriver:

  Hej Nisse!

  Juhanni var o for , o regnet bara öser ner, månne hösten är tidig i år? Ligger du lågt med din flunssa? Kanske den är förbi vid detta lag.. hoppeligen. Vi , gubben o jag har undrat om ni bloggare har gått i ide heehee.. vi tittar alla kvällar om det har dykt upp nåt nytt på era bloggar men inte. Vi vet att det finns göromål av alla de slag på era gårdar liksom här , men då vädret sätter käppar i hjulen o inget går som det borde så blir det mera “odling” via datan.. Nåt bra med ovädret då inget annat går att uträtta, så blev det uthus städande o massor av det som “kanske” behövs städades bort, det blev utrymme nu för “nya” prylar…
  Jag satt o bokförde alla lappar allt från i vintrast , för det är roligare o göra lite oftare än lämna allt till dan före dan.. så nåt “viktigt” gör man nog ändå. Här har nu kommit närmare 30 mm idag o ännu kommer det skur efter skur.. Till er alla hälsningar i hopp om sommar-väder för annars slutar det illa..
  hälsar öst-nylänningarna

 2. Nisse skriver:

  Numera har jag en eländig hosta som inte blev bättre av dammarbetet vid städningen av bodvinden. Svårt att sova då man hostar hela tiden. Men så är det med flunsan. Tar man medicin så går den över på två veckor – annars tar den fjorton dagar.

  Imponerande att bokföra redan nu. Det borde man göra men i juni känns det som om nästa deklaration är mycket långt borta.

  Vi har ocks fått över 30 mm och nu vill vi bara ha värme.