Glatt Johanni !

Och så har vi klarat av ååtär eitt johanni (namnet på Fornminnesföreningens 60-års jubileumsbok). De yngre firar ännu men för oss gamlingar så räcker det bra med lövandet och resandet av johannistandjin  (midsommarstången). I år regnade det i går då kransarna skulle bindas men det höll upp i dag på dagen då den restes. För 63:året skulle jag tro.

DSCN1545

Den är mycket större och finare än i Lovisa men ålänningarna slår oss med flera hästlängder med sina 20-30 meters stänger.

Själv ligger jag och stönar med sommarförkylning i sängen men ni andra kan ju fira Johanni …

 

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

2 reaktioner till “Glatt Johanni !”

 1. Hej Nisse!

  Juhanni var o for , o regnet bara öser ner, månne hösten är tidig i år? Ligger du lågt med din flunssa? Kanske den är förbi vid detta lag.. hoppeligen. Vi , gubben o jag har undrat om ni bloggare har gått i ide heehee.. vi tittar alla kvällar om det har dykt upp nåt nytt på era bloggar men inte. Vi vet att det finns göromål av alla de slag på era gårdar liksom här , men då vädret sätter käppar i hjulen o inget går som det borde så blir det mera “odling” via datan.. Nåt bra med ovädret då inget annat går att uträtta, så blev det uthus städande o massor av det som “kanske” behövs städades bort, det blev utrymme nu för “nya” prylar…
  Jag satt o bokförde alla lappar allt från i vintrast , för det är roligare o göra lite oftare än lämna allt till dan före dan.. så nåt “viktigt” gör man nog ändå. Här har nu kommit närmare 30 mm idag o ännu kommer det skur efter skur.. Till er alla hälsningar i hopp om sommar-väder för annars slutar det illa..
  hälsar öst-nylänningarna

 2. Numera har jag en eländig hosta som inte blev bättre av dammarbetet vid städningen av bodvinden. Svårt att sova då man hostar hela tiden. Men så är det med flunsan. Tar man medicin så går den över på två veckor – annars tar den fjorton dagar.

  Imponerande att bokföra redan nu. Det borde man göra men i juni känns det som om nästa deklaration är mycket långt borta.

  Vi har ocks fått över 30 mm och nu vill vi bara ha värme.

Kommentarer är stängda.