8 oktober, 2015 av

Hej.

Vill bara meddela att jag nog lever trots att jag inte kommit mig för att skriva på en tid. Det har varit mycket jobb och annars också kämpigt vilket jag antagligen återkommer till så småningom. Mina bloggkollegor har tacknämligt hållit låda här så somnat bort det har inte bondbloggen gjort trots min frånvaro.

Jag ska nu inte ikväll skriva nåt längre inlägg, det finns så mycket att skriva om så jag vet inte riktigt var jag skall börja. Antagligen saknas det lite uppdatering om odlingsläget eftersom YLE Österbotten ringde upp i morse för att kolla läget. Länk till sammandraget från morgonens rapport hittar ni här. Har under dagen erhållit lite mera information om skördeläget så kanske får jag en möjlighet till uppdatering av läget i morgon då jag ombetts delta i fredagsklubben. Allt lär vara fastfruset i morgon bitti så därför kunde jag lova att delta trots att det är bråda tider. Jag återkommer då andan faller på.

Etiketter: ,

5 svar till “Hej.“

 1. Christer skriver:

  Uppdaterat med en kommentar om skördesituation i det länkade inslaget.

 2. Nisse skriver:

  Jag läste nyss Landsbygdens Folk och du tycks ha en hel del sysselsättning också utanför själva odlingen …

 3. Christer skriver:

  joo, lite PR-verksamhet allt emellanåt. Berättade för dem om bondbloggen också 🙂
  Dyrbar last på skraltig släpvagn, får nog söka fram en bättre tills nästa gång. Förra årets besökare mindes släpvagnsturen….kanske ger det flashbacks till penkkistiden?

 4. läste LF skriver:

  Hej Christer!

  Vi har förstått att du har händerna fulla med din odling och därför inte skrivit på länge. Gissa om vi blev glada då du “uppenbarade” dej, då vet man att fortsättning följer då du orkar. Läste i LF din juttu,, riktigt bra o säkert nyttigt o intressant för studerande ungdomar. Fler av “asfalts-folket” borde få lärdom av det viktigaste yrket som finns för utan bonde ingen mat, tyvärr förstår inte alla varifrån maten kommer.
  Hälsningar vi båda från öst-nyland.

 5. Christer skriver:

  Tack för uppmuntrande kommentar! Jag har haft lite “leidon” och inte riktigt känt för att skriva.
  PF-studerandena var riktigt intressanta besökare som ställde många relevanta frågor kring odlingarna och annat som hör till livet på ett jordbruk. Och som jag sa i radion idag så blev jag glatt överaskad över att reportern undrade över om det svåra skördeläget påverkar konsumenterna, det visar att alla inte tror att maten produceras i butiken. Tyvärr är det ändå många som ifrågasätter behovet av jordbruk i Finland.