15 maj, 2016 av Nisse

Lantbruksväder

Jag tittar vanligen på vackertvader.se som har prognoser byavis från tre metereologer: YR (norsk), SMHI (svensk) och FMI (finländsk). Av dessa tycker jag SMHI är pålitligast. Men för lantbruket är dessa prognoser för allmänna så jag har börjat använda Lantbruksvädret som man hittar på

nsl.fi/vaderinfo

som har sprutväderprognos och avdunstningsprognos och mycket bättre info om vindriktning och molnighet. Där finns en mängd olika prognoser som är mycket bra för lantbruket. Rekommenderas varmt. Man måste ha rättigheter för att se på Lantbruksvädret och det kan kosta en liten slant men är absolut värt besväret. Det här är för Nyland men det finns säkert för Österbotten också.

lantbruksvader

Etiketter:

Ett svar till “Lantbruksväder“

  1. Kurt skriver:

    FMI har ju en Beta server för nederbördsprognos, som fungerar som SMHI:s d vs man kan zooma in

    http://en.ilmatieteenlaitos.fi/precipitation-in-finland