12 augusti, 2018 av

Bottennapp

Ytterligare ett bottennapp förorsakat av det “underbara sommarvädret”?

Skördade kummin i onsdags och även om jag inte väntat nån toppenskörd så blev nog utfallet mycket sämre än väntat. Låter min livevideosnutt på facebook från tröskningen stå för känslorna. (Testar samtidigt ett förenklat publiceringsförfarande, meddela gärna hur det syns)

Publiée par Christer Finne sur Mercredi 8 août 2018

 

 

Etiketter: , , ,

14 svar till “Bottennapp“

 1. Bond77 skriver:

  Men återväxten ser bra ut? Värst då kumminbolaget aviserade ytterligare 20% prissänkning i LF… Nå, enligt historiken torde vi väl i så fall ligga i bottnen av priscykeln och nya insådder -19&-20 kanske prickar in kommande topp bättre.

 2. Christer skriver:

  Joo det är ställvis ganska grönt i botten, sen sådd och kall sommar ledde till att alla inte uppnådde skördestorlek så något glest bestånd men det var nog andra faktorer som decimerade skörden.
  Blir att försöka ta hand om återväxten för ytterligare ett skördeår för att få tillbaka något av satsningen i grödan. Sår knappast in nån kummin inkommande år tror nog priserna hålls låga ytterligare ett par år om nu inte spannmålspriserna rakar i höjden förstås för då minskar intresset för alternativa grödor som kummin.

 3. Håkan skriver:

  Har Android och för mig visas ingen video, bara ljud. Tidigare videor har funkat bra.

 4. Kimmen skriver:

  Hej, ser nog videon helt OK via nätet kopplat över mobiltelefonen. Synd att kumminväxten gått så dåligt, det är superkryddan i bröd! Minns barndomssomrarna i K-stad där det växte litet kummin på morföräldrarnas stugugård och man smakade alltid på fröna då de mognat. Mums!
  Få se nu vad statsministern på riktigt får till stånd då han lovat att med finansministern se över ersättningar för lantbruket pga torkan. Vanligen pratar de nog fagra löften men när det kommer till skott hittas alltid någon undanflykt så de slipper betala, eller i varje fall dra ner beloppen så de blir mer eller mindre betydelselösa.

 5. Christer skriver:

  Joo det är lika med min Honor Android, gummans Lumia microsoft visar både bild och ljud. Får väl försöka på traditionellt vis med videorna, det hade annars varit enkelt att bara kopiera in URL adressen.

 6. Christer skriver:

  Vilket operativsystem kör du i telefon?
  Kummin är en växt vars egenskaper kommer bra fram här i Norden, tyvärr gick det snett i år men man lär sig…..

 7. Sten skriver:

  Liksom Håkan. I min Androidtelefon hörs ljudet men bilden laddar svart ruta. I bärbara datorn, Windows, är det bra bild och ljud.

 8. Stefan skriver:

  Samma erfarenhet med android, bra ljud men ingen bild. Ett annat fenomen som jag upplevt flera gånger nu är att mina kommentarer inte verkar komma fram till bloggen. Allt ser bra ut när jag skickar, men inget dyker upp på Bondbloggen. Jag kanske gör fel på nåt sätt, men konstigt att det funkar ibland och ibland inte.

 9. Nisse skriver:

  Du vet väl att varje kommentar måste godkännas ? Ifall nån av oss sitter vid skärmen så godkänns den direkt men ibland är vi alla ute och arbetar så det kan ta litet tid innan kommentaren dyker upp.

  Orsaken till att varje kommentar måste godkännas är att nätet är fullt av skurkar som dränker oss i skräp hela tiden.

 10. Christer skriver:

  Det är som Nisse skriver så att vi måste godkänna kommentarerna innan de publiceras. Så det kan ta sin tid för trots att jag är uppkopplad mest hela tiden så sitter jag ändå inte och kollar someflödet hela tiden. Får iofs avisering på e-posten att någon kommentar kommit men det kan ta sin tid innan jag går igenom allt vad som kommit. Jag har nog godkänt alla dina kommentarer vad jag vet 🙂

 11. Christer skriver:

  Ska försöka kolla upp om det går att göra på annat sätt så att också Androiden hänger med.

 12. Bitte skriver:

  Jag gillar att se på dina videosnuttar, så tack for dem! Men denna sista så syntes bilden men inga ljud, tydligen tvärtom än vad andra upplevt. Jag har bara vanlig dator o hänger inte på Facebook, kan det ha betydelse?
  Tack för att ni orkar skriva bondblogg, intressant det här med grönsaksodling! Nog roligt att läsa allt det andra också, fast jag nog inte förstår mej på maskiner någo dess mer. Ko skötsel är min grej! Nog behövs det maskiner till det också!

 13. Christer skriver:

  Hej Bitte och tack föt responsen. Första gången jag prövade att se på videon hade jag inget ljud men noterade efteråt att den lilla högtalarikonen nere i videon var avstängd. Kolla om du klickar på den ifall ljudet (min fagra dialektstämma) hörs.

 14. Bitte skriver:

  Tack för tipset det funkade! Dialekter är nog bra, inte klarar jag av att tala “hög svenska” jag heller!