Vintern kom – åtminstone snön

I dag på morgonen var världen plötsligt vit. Här kom vinterns första snö under natten.

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

En kommentar till “Vintern kom – åtminstone snön”

  1. Snöröjarpremiär i morse. Kom ca 3-4 cm snö under natten så lättrafiklederna skulle plogas. Förmiddagen regnade det vid -3 så vi lär nog ha halkbana i morgon. Väderprognoserna behöver man inte alls se på ens för de far hit och dit. Ena timmen lovas snökaos för att andra timmen vara helt borta. “Bosund-Lenni”, väderspåmannen, var säkrare i tiderna. Hade väldigt detaljerade långtidsprognoser och när man summerade dem så blev resultatet “att reinar int e så halder e upp”

Kommentarer är stängda.