2 maj, 2019 av Charlotta

Efterlängtat regn

Maj börjar otroligt bra, med vatten! Vatten från skyn! Ett nätt vackert regn har fallit här nu, igår och idag. Helt otroligt! Vi här på holmarna i sydväst är verkligen inte bortskämda med regn den här årstiden. Minns att min Moffa sade “-He kan inga kom för myki regn före missomar” och ju äldre jag blir, ju mer inser jag hur rätt han hade. Det regnar helt enkelt int här den här årstiden, men nu har det kommit ett vackert välbehövligt regn. Bra så långt. Nu skulle det vara fint med 12-15 grader värme och så lite vatten igen om en vecka om man skulle få lägga in beställning…

Bilden tagen från mitt köksfönster. Vitsipporna och påskliljorna blommar allt vad dom orkar

3 svar till “Efterlängtat regn“

  1. Nisse skriver:

    Det kom inte så mycket regn som prognosen hade lovat men kallt blev det ! Såg nyss en del snöflingor. I morgon skall det komma nån millimeter ännu men sedan lär det bli torrare och varmare.

  2. Stefan skriver:

    Ligger kanske 5 cm snö här nu och snöfallet är för tillfället så intensivt att det nog kommit en meter tills i morgon bitti om det fortsätter.

  3. Johnny skriver:

    Vi hoppades på regn i slutet av april, men kom inget. Istället har det kommit nu lite regn och ibland snö. Framledes är vädret ostabilt. Som bonde vill man att det regnar då det regnar och inte lite åt gången, tillräckligt för att det inte löns att harva eller så för snart regnar det lite igen. Nå, 50% av spannmålen har jag sått och idag gick det i af bra att plöja.