21 augusti, 2019 av

Rotblöta?

De var vad dom sa på radion i går morse efter nattens regn. Statusuppdateringarna i sociala media meddelade också om hällregn och mycket vatten överlag. Vet nu inte om jag fick mindre än övriga nejden men här kom det nog bara ett helt normalt sommarregn eller 0,3mm på lördag, 24,2mm på söndag och igår morgon 3,5mm. Vet inte om man glömt vad som anses som normalt efter den långa torrperioden eller om man försöker bräda varann med att vara värst? Nå visserligen var det sommarens största regn härstedes och det kan ju ha kommit mera på andra platser.

Rotblöta eller ej så var regnet mycket välkommet för grönsaksodlaren och det räcker till för att släcka den värsta törsten för grödorna.

När det är torrt så går inte ens närmare 30mm regn djupare än en 4-5 cm.
Sammanlagt regnade det 24,2mm under söndagen fram till måndagsmorgonen. Roligt att få bort dammet i mätglaset.

Etiketter: ,

4 svar till “Rotblöta?“

 1. Bonden skriver:

  Här i Petalax har det kommit 92 mm i augusti månad, senaste regnet var 32 mm.

 2. Christer skriver:

  De va mycket de och ändå ligger Ni inte så långt borta, i stan har det också regnat mera än här i Solf där det verkar som om regnen gått runt oss. Om jag minns rätt (utan att kolla anteckningarna) torde vi ligga på 35mm för augusti.

 3. Stefan skriver:

  Jag har noterat nånting mellan 20 och 25 mm under augusti.

 4. Nisse skriver:

  Vi hade det regnigt och svalt i Sverige. Det duggade titt och tätt men blev bara 14 mm i mätaren. I Hindersby kom det litet mer medan vi var borta men mellan regnen var det riktigt varmt.