Solen – en sällsynt gäst

Efter flera månader med tjocka moln så bröt solen plötsligt fram och jag måste bara ta ett par foton.

Tunga moln får ge vika för blå himmel
Helt molnfri himmel då jag lastar av de sista sockarna

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

2 reaktioner till “Solen – en sällsynt gäst”

  1. Det är ju många som påstått sig uppskatta vädret denna vinter, det måste nog vara det mulna vädret och regnet de uppskattar så att de varken tvingas ut och skotta eller tvingas ut i solen av anhöriga!

  2. He-he, så kan man ju också se på saken. Jag är litet kluven: Värmen är eländig för skogsvägarna och regnet gör saken ännu värre. Å andra sidan har man inte haft problem med snön. Tänk om allt nederbörden hade kommit som snö …

    Just nu är det helt perfekt skogsväder. Spåren har frusit och ingen snö har vi. Så det är bråttom den här veckan – nästa vecka blir det åter plusgrader.

Kommentarer är stängda.