Tävla och vinn!

Tävlingen är avslutad för den här gången – men håll utkik här i bloggen, det kommer flera!


Nu har du chansen att vinna sommarens hetaste accessoar – en äkta Bondbloggen-keps! Allt du behöver göra är att svara på en fråga:

Hur många träd har Nisse avverkat i vinter (början av november- slutet av mars)?

Svara i en kommentar till det här inlägget (kom ihåg att ge din e-postadress så vi kan kontakta dig! Adressen syns inte för andra än redaktionen.). Det går också bra att mejla in ditt svar till bonden.blogg @snabel-a@ yle.fi. Sista tävlingsdag är lördag 10.4.2010.

Nisse talar om skogsbruk i Lördax (3.4)

Du kan också läsa vad Nisse skrivit tidigare om arbetet i skogen.

Videon där Nisse sågar tallar finns på YLE Arenan.

Författare: Ingela

Jag är redaktör för Bondbloggen på svenska.yle.fi och figurerar mest i kulisserna. Jag bloggar inte egentligen, men varje gång det finns en intressant intervju med någon av Bondbloggens skribenter, eller när vi hittar annat material som kan vara intressant att läsa/höra/titta på, så dyker det upp ett inlägg av mig.

24 reaktioner till “Tävla och vinn!”

  1. Nisse har i vinter avverkat 152 träd med motorsåg. Hur många träd han har pratat omkull har jag ingen aning om.

  2. Nisse har avverkat 184 träd i vinter. Men vilka fina tallstockar, hoppas du har 100 ha till av samma sort.

  3. Nisse har nog varit avsevärt aktivare än Kurt o Harald tippar. Jag gissar att Nisse har avverkat så många som 937 träd! Efter den tippningen skulle det vara intressant att köra upp till Nisse för att se om jag skulle hitta travarna o sen börja räkna stockar (eller rotblocken om de lätt kan identifieras). Det skall bli intressant att höra hur många träden på riktigt har varit till antalet.

  4. Jag kan lugna dem som inte bor här nära att alla stockar inte är utkörda än. Och så kommer en del rotblock i massavedstravarna. Det går alltså inte att köra upp hit och räkna – alla blir nog tvungna att gissa litet.

  5. Nisse har avverkat 1152 stammar om han varit flitig och trotsat snön och kölden.

  6. Nisses är flitig och därtill som ingenjör mycket systematisk, tippar på 1235 stammar

  7. Sex dagar per vecka i fem månader är 120 dagar. Nisse är uppenbarligen ca 5 timmar per dag i skogen, det ger sammanlagt 600 timmar. Jag beräknar att man tar med manuell sågning ner och kvistar ett stockträd per timme, detta ger mitt förslag 600 träd!

Kommentarer är stängda.