9 april, 2010 av Nisse

Bamsen är fälld och utkörd

I går fällde vi bamsetallen med Henrik. Det var med nöd och näppe som motorsågens svärd räckte till. Största diametern var 80 cm så tre meter måste vi såga bort för sågarna tar bara emot maximalt 55 cm. Och det är en otroligt fin bit som är helt kvistfri så jag skall försöka såga den själv på det egna sågverket – men det kan nog var problematiskt.

Bamsetallen är fälld

Stockarna är nu utkörda och bara massaved och flisved är kvar. Det är verkligen menföre och blir djupa spår men visst är vägarna frusna under ännu. Det går att köra och spåren blir bara en aning värre. Nu gäller det att jämna vägen då den torkat men ännu inte blivit för hård. Det är ju ren lera som kan vara ganska besvärlig. Mats har alldeles rätt i att virket borde ha varit utkört till påsk men jag ville ha bort de riktigt stora så jag fällde ända fram till slutet på mars. Och jag hade inte tur med vädret …

Kom ihåg att i tävlingen handlar det om TRÄD – inte stockar (man får 1-5 stockar per träd, vanligen tre).

Etiketter:

3 svar till “Bamsen är fälld och utkörd“

  1. Ingela skriver:

    Cool bild!

  2. Mats skriver:

    Imponerande välgjort fällskär! Jag har alltid svårt med att hålla skäret rakt när träden blir sådär stora.

  3. Nisse skriver:

    Tricket är att dra ut sågen och köra in den på nytt litet rakare då skäret börjar gå snett. Om man gör det flera gånger så får man väldigt raka skär.