9 april, 2010 av Nisse

Plask i plurret

Jag kör traktor – se på YLE Arenan. Som Mats påpekade (Menföre)så är det bäst att hållas bort från åkrarna men på vägen där vi kört hela vintern i den värsta kölden så är det djup tjäle. Därför ser det värre ut än det är. Men visst blir det problem med spåren.

Etiketter:

3 svar till “Plask i plurret“

 1. Mariann skriver:

  Oi, vad det ser roligt ut!! Pirrit i magen, jag skulle klora mig fast vid rattet, gasen i botten, åtminstonen inte växla mitt i allt – men vilken växel skulle jag köra med??-

 2. Tekniskt intresserad skriver:

  När du skurrar omkring på din Vitrysse (läs Belarussn’) där i Båsa-böle så undrar jag om det finns lika stor tryckkraft som lyftkraft i hydraularmarna? Förr kunde man ju åtminstone påla till Kina med dom då hydrauliken var “dubbelverkande”. Fanns inte denna “dubbelverkande” finess också på DT’n, även kallad för “täystuhon” av finnarna, alltså uppkallad efter den ökända insekticiden “DDT”?

 3. Nisse skriver:

  Visst är hydrauliken dubbelverkande och det har jag haft nytta av i skogen då en bro brast under bakhjulen. Det var bara att lägga kubbar under hydraularmarna och lyfta upp bakhjulen samt rad virke under. Detsamma gällde då jag körde ned traktorn i ett gammalt dike en våt höst vid plöjandet. Inte dumt då man kör med schaktblad heller. Det går att rycka ned med hydrauliken.

  Jag vet inte exakta tryckkraften men bakändan på traktorn kommer nog upp så några tusen kp borde det vara (Belarusen är ju tung så attan).