19 juli, 2010 av Nisse

Det regnar …

Hurra, regn och kyla ! Det har inte regnat på nästan en månad här (förutom ett löjligt puttefnuttregn på 5 mm som torkade bort genast). Och nu är vi uppe i 852,1 mm ! Visserligen är det fel på den digitala regnmätaren men 20 mm visar den gammaldags mätare som brukar frysa sönder varje höst. Efter att ha varit halvdöd i en månads tid börjar man vakna till sej igen.

Men de olyckliga väderleksgubbarna hotar med hetta på nytt …

Etiketter:

Ett svar till “Det regnar …“

  1. SQ skriver:

    Jadu Nisse. Här i Tokholmen har det varit rena rama Sahara också i ca en månad och det har inte kommit något regn där jag bor. Björkarna dör, gräset är gult och färgmässigt börjar det bli höst. Jag HATAR denna värme för jag blir apatisk och får inte ett skvatt gjort. Soffan och duschflaskan och kylklampar är det som gäller nu. Stackars folk som måste jobba i denna värme som t.ex. bönder. Som tur är jag ledig just nu. Jag längtar såååå efter ett hejdundrande skådespel på himmelen där Tor svingar med den stora hammaren.