24 februari, 2011 av Mats

Landelooks

Mode och kläder är ju definitivt ett huvudämne för många bloggar. På Bondbloggen har vi ju ett par gånger varit inne på begreppet lantligt mode (både Nisse, Kalle och jag) men den rurala ekiperingen har väl aldrig blivit nåt direkt huvudämne. Det är det däremot för bloggen Landelooks.

Landelooks startades av en dam från Lovisa som helt enkelt fotograferar mänskor hon stöter på och låter dem presentera det de råkar ha på sig för tillfället. Det är inga professionella fotomodeller vi pratar om och klädvalet är inte alltid så genomtänkt. Trots det är tanken lite kul och jag kan inte låta bli att gilla den. Här finns skoterhalare, reflexväster och mindre rena farmare om vartannat. Det är inte en  blogg om hur vi borde klä oss, utan mer en dokumentation över hur det sist och slutligen blir.

Vill man se bloggen ur ett djupare perspektiv kan man se det som en motvikt till likriktning och klädstress. De här mänskorna klär sig enligt behov och eget önskemål, de kanske inte direkt passar på cat-walken i Milano men det är ju inte där de befinner sig heller. Bloggaren Sanni säger själv att hon gärna vill visa mänskor som har livsglädje och livsinnehåll och därför inte hela tiden ängsligt behöver fundera över vad andra tänker. En fullt godtagbar målsättning.

Om inte annat är det hela ett belägg för tesen att man kan blogga om precis vad som helst.

3 svar till “Landelooks“

  1. Nisse skriver:

    Det fanns en artikel om bloggen i dagens tidning. Men inte är hon från Lovisa utan från Pernå (som är ockuperat av Lovisa).

  2. Mats skriver:

    Jag ber Sanni tusenfalt om ursäkt. 🙂 Uppgifterna om hennes hemort plockade jag från Maaseudun Tulevaisuus Kantri-tidning, där jag också hittade tipset om länken.

  3. Nisse skriver:

    Knappast tar hon illa upp men här är det fortfarande så att Lovisa är den nya uppkomlingsstaden som grundlades först i mitten på 1700-talet medan Pernå socken är den gamla ärevördiga benämningen från 1300-talet. Fast då hörde Hindersby till Pyttis socken (som tidigare varit en del av Pernå). Traditionellt borde egentligen Lovisa kommun kallas Pernå.