10 december, 2011 av

Svartvitt.

Kanske gjorde jag mig idag skyldig till ett helgerån då jag plöjde och förvandlade åkern från vit till svart. Alla i omgivningen har ju längtat efter snö och kyla istället för det gråa trista väder vi haft under en alltför lång tid. Och när vi så äntligen begåvas med ett vitt snötäcke så går jag och plöjer in det och förpassar oss åter till mörkret.
Till mitt försvar kan jag inte nämna annat än att plöjningsförhållandena var ypperliga……marken ofrusen under ca 5cm snö…..lätt att se var man plöjer när kontrasterna är tydliga…..däcken och traktorn höll sig fri från ytterligare smuts så jag förorsakade heller ingen nedsmutsning av den allmänna landsvägen……ja å så förståss är det ju så att varje hektar som jag lyckas plöja i höst är borta från vårens sysslor. Sen tror jag inte heller att mörkereffekten blir så bestående för i kväll har det åter börjat snöa så kanske har mitt dåd gömts till i morgon 🙂

Svartvit åker

Etiketter:

2 svar till “Svartvitt.“

  1. Nisse skriver:

    Fin bild.

  2. Christer skriver:

    mmmmm……..kontrastrik i allafall.
    Lätt snöfall inatt har nu gjort åkern mera grå än svart. Fortfarande varmt så jag vänder väl en ruta till idag. Lovas lite kallare till natten så det får bli en ruta som jag hinner få klar idag för det vill frysa till så hårt i spåren.