3 juli, 2012 av

Morgonstund har guld i mund……

Vackert väder har vi så till sist begåvats med, och visst är det roligt när det äntligen blir lite fart på växtligheten 🙂  Men samtidigt innebär farten på växtligheten att arbetsbördan också växer så när vännerna på till exempel facebook aviserar utryck som LEEEEDIGT och S.E.M.E.S.T.E.R. känns det ibland lite avigt……. men å andra sidan så visste man ju vad yrkesvalet innebar då när det begav sig.

Att man är i gång från soluppgång till solnedgång har ju sina positiva sidor också, för visst är det en vacker tid vi lever i 🙂

Soluppgång vid bevattning av en nyplanterad åker.

Sallatsplanteringen ovan är samtidigt ett litet experiment. Den är gödslad med två olika sorters gödsel och plantorna har behandlats lite olika inför planteringen som i sin tur gjorts på både vit och svart plast samt utan marktäckning. En test som görs för att jämföra kvaliteten på skörden och kostnaderna i odlingen.

Soluppgången fick mig att dra paralleller till vyerna i en musikvideo på Youtube som figurerat bland inläggen jordbrukare emellan på facebook.

Nää, nu ut och skörda vidare……. 🙂

PS. verkar lite segt med musikvideolänken, den här länken lär fungera bättre  http://tinyurl.com/cvfk8dr DS.

Etiketter: ,

3 svar till “Morgonstund har guld i mund……“

  1. Tekniskt intresserad skriver:

    I din länk så fattas de sista ” DS”:en vilket gör att länken inte öppnas som den skall. Istället för att publicera långa webadresser så kan man enkelt förkorta dem på http://www.tinyurl.com.

  2. Tekniskt intresserad skriver:

    Här är en länk som fungerar http://tinyurl.com/cvfk8dr

  3. Christer skriver:

    Det är mycket med det här tekniska, alltid lär man sig nåt nytt 🙂 Provar tinyurl:en.