20 oktober, 2012 av

Frostnatt.

Så var den här då den första egentliga frostnatten, väntad men ändå inte. Vi skriver ju 20 oktober så vi får väl konstatera att vi klarat oss länge i höst, minst en månad längre än normalt skule jag vilja påstå utan desto vidare statistiska beräkningar. Ändå kommer det lite överaskande, trodde att det skulle bli först nästa natt som frosten skulle bita till. Ännu sent på kvällen var det mulet och duggregnade så jag brydde mig inte om att täcka odlingarna, det är ju inget trevligt jobb att dra den våta väven. Nu är det nog för sent att skörda de sista sallaterna som stod kvar på åkern. Inga stora mängder kvar, blott någon låda, men ändå synd speciellt som de redan var sålda. Vi kunde gott ha skördat dem redan igår men ville koncentrera mig på kålskörden istället för att hoppa från det ena till det andra.

Minustecknet framför utetemperaturnoteringen kunde jag gott klarat mig utan.

Höstens första ishinna på dammen vid gården.

Måhända är Lollon frostskadad efter detta?

Etiketter: ,

4 svar till “Frostnatt.“

 1. kloker skriver:

  har samma station…men det där lufttrycket…

 2. Christer skriver:

  Kanske inte samma men likadan…. he he 🙂
  Måste kolla lufttrycket, enheten borde också gå att välja. Förövrigt har den fungerat bra, kör fortfarande med ”original” batteri trots att den stått ute i snart tre år. Vindmätaren hinner inte riktigt med när det blåser hårt och regnmätaren kan visa fel om det stormar samtidigt som det regnar, antagligen pga vibrationer i stolpen den är monterad på (2m ovan marken).

 3. kloker skriver:

  precis jo, inte samma men likadan…du hadde väl valt mmHG tror jag, denna har nog funkat helt ok, man kan ju inte begära allt för det priset. Denna är 2.5 år gammal och samma batteri åxå, öppningen på regnmätaren skulle få vara större så skulle de ”vertikala” regnen ”hitta” i bättre. Min station finns på nätet åxå…

 4. Christer skriver:

  Joo, jag är ju lite gammalmodig av mig så jag kände mig mest bekväm med mm kvicksilver. Hur har du lagt ut station? På egen ”sida” eller nån ”vädersida”?