26 april, 2013 av Nisse

Stolparna försvinner

Idag tog de bort första stolpen i vår trädgård och på måndag skall stolparna som man kört emot i närmare hundra år vara borta. Det gick väl an med hästar och kroppsarbete men med skördetröskor och sprutor var de ett verkligt gissel.

Stolpa2(video)

För att fira det lägger jag ut en video där A-stolpen plockas bort. Hoppas ni kan se den. Jag kan det inte eftersom jag måste installera tillägget Quicktime och det går inte på min maskin. Lustigt nog fungerar samma video bra på min WordPress (hindersby.net). Inte är det lätt med datamaskiner och Internet inte … (Försök att högerklicka och välj Open Link in new tab – det kan fungera).

Etiketter:

3 svar till “Stolparna försvinner“

 1. Bond77 skriver:

  Kanske konvertera till ett mer gångbart format, *.wmv t ex? Gratis konverterare utan begränsningar hittas här:

  http://www.avs4you.com/AVS-Video-Converter.aspx

  Är ju sååååå jobbigt att ladda ner när man kan strömma… 🙂

 2. Nisse skriver:

  Det är ett problem med de olika formaten. Quicktime fungerar utmärkt för Applemaskiner och andra format är helt beroende av vad ens nätläsare stöder. Den ena stöder ett och den andra ett annat format. .wmv fungerar åter dåligt på Linuxmaskiner.

  Jag har en bunt konverterare på min maskin men jag vet inte vilket format jag skall välja så alla kan se på det utan problem. Hoppeligen löser HTML5 dessa problem men det ligger ännu i framtiden.

  I min egen maskin kör jag mplayer som klarar det mesta och det är bara att klicka så ser man videon.

 3. Kurt skriver:

  mplayer klarar som sagt det mesta, svårt att göra det enklare!