Stolparna försvinner

Idag tog de bort första stolpen i vår trädgård och på måndag skall stolparna som man kört emot i närmare hundra år vara borta. Det gick väl an med hästar och kroppsarbete men med skördetröskor och sprutor var de ett verkligt gissel.

Stolpa2(video)

För att fira det lägger jag ut en video där A-stolpen plockas bort. Hoppas ni kan se den. Jag kan det inte eftersom jag måste installera tillägget Quicktime och det går inte på min maskin. Lustigt nog fungerar samma video bra på min WordPress (hindersby.net). Inte är det lätt med datamaskiner och Internet inte … (Försök att högerklicka och välj Open Link in new tab – det kan fungera).

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

3 reaktioner till “Stolparna försvinner”

  1. Det är ett problem med de olika formaten. Quicktime fungerar utmärkt för Applemaskiner och andra format är helt beroende av vad ens nätläsare stöder. Den ena stöder ett och den andra ett annat format. .wmv fungerar åter dåligt på Linuxmaskiner.

    Jag har en bunt konverterare på min maskin men jag vet inte vilket format jag skall välja så alla kan se på det utan problem. Hoppeligen löser HTML5 dessa problem men det ligger ännu i framtiden.

    I min egen maskin kör jag mplayer som klarar det mesta och det är bara att klicka så ser man videon.

Kommentarer är stängda.