26 april, 2013 av

Vi är på gång……

………med plantdrivningen inför säsongen. I väntan på att komma igång med det egentliga vårbruket får man lite försmak om vad som komma skall genom drivningen av grönsaksplantor för senare utplantering på åkern. Det är ju alltid roligt att följa med när de första bladen och groddarna utvecklas. Så här långt är det närmast purjo, lök, selleri, persilja, kryddväxter, broccoli, tidig kål och olika sallatsväxter som blivit sådda. En del såddes för närmare en månad sen och de närmaste dagarna är det också dags för de senare kålslagen och nya omgångar broccoli och sallat.

Det regnar ute men i växthuset är det varmt och skönt och regnet ute gör bara gott åt tinandet av tjälen.

 

Broccoliplantor en vecka efter sådd.........

Broccoliplantor en vecka efter sådd………

 

...........och så här långt har löken hunnit på två och en halv vecka.

………..och så här långt har löken hunnit på två och en halv vecka.

 

 

Etiketter: ,

2 svar till “Vi är på gång……“

  1. Kurt skriver:

    Växer löken så fort så måste det vara sättlök och inte frösådd lök?

  2. Christer skriver:

    Hej Kurt! Det är nog fråga om frösådd lök, för att vara exakt så hade det gått 18 dagar från sådden till fotograferingstillfället. Använde förgrott frö med 5 dagars groningstid. Och så står dom ju i växthus förstås med en 18-20 grader dagtid och 14-15 nattetid.