30 september, 2013 av

Är det nu riktigt klokt…..

…..att hålla på och täcka in de frostömma grödorna varje kväll? Förr eller senare tar frosten det ändå men man stretar på med de våta dukarna mest varje kväll i ett hopplöst försök att förlänga växtsäsongen. Borde man inte förstå att vi lever i Finland och när vi nått slutet av september så är det lika bra att ge upp? Men trots allt så går man och hoppas att de kalla nätter som nu utlovats blir några enstaka och att ”sommarvädret” återvänder och att växterna tackar en med att ge ytterligare någon kg skörd.

I höst har vi ändå klarat oss ganska bra, vi hade för ett par veckor sen några nätter då nollsträcket tangerades men annars så har vi sluppit nattfrost sen den 14 maj. Senaste natt eller egentligen först mot morgonsidan blev det dock ordentligt kallt och inkommande blir kanske ännu kallare eller åtminstone ser det ut att bli kallt under en längre tid än senaste natt. Vi har nu inte kvar några stora arealer som vi täcker längre, lite sallat, persilja, stjälkselleri och lite pumpor som vi ännu inte hunnit ta in i lagret. Kommer nattfrosterna tidigare på hösten kan det bli större arealer att täcka.

Följande bilder för illustrera nyttan med att täcka in för natten.

?????????????.

-3.7°C visar mätaren ovan markytan vid 8-tiden på morgonen.

Under väven är det ändå fortfarande på plussidan :)

Under väven är det ändå fortfarande på plussidan 🙂

Etiketter: , ,

2 svar till “Är det nu riktigt klokt…..“

  1. Kurt skriver:

    Vad är det för grönsaker som täcks?

  2. Christer skriver:

    Vi har nu inte kvar några stora arealer som vi täcker längre, lite sallat, persilja, stjälkselleri och lite pumpor som vi ännu inte hunnit ta in i lagret