7 maj, 2014 av

Svänger vädret nu?

Efter en kall morgon eller ca -7°C tyckte jag nu i kväll att det kändes lite annorlunda i luften. En tunn molnslöja bidrog också till att man börjar undra om det inte börjar svänga till varmare väder nu. Det stora regnet som utlovades lämpligt till morsdag verkar nu torka bort och det kullkastar ju mina planer. Det är liksom mycket som är väderberoende just nu.

Noterade att grannens spannmål som såddes på påskdagen nu grott och fältet börjar ändra färg så där hoppas man säkert också att de kalla nätternas tid är förbi. Jag har inte idag varit och kontrollerat hur det står till med det planterade men månne inte de nu har klarat sig? Hur som helst så iddes vi inte plantera mera idag utan flickorna fick packa lite morot under tiden som jag åkte ner till lökåkern för att förbereda den för plantering. Tänkte som så att om jag kör bäddarna nu innan regnet så drar de åt sig vattnet bättre och kanske hinner en del ogräs gro innan den slutliga markberedningen, men blir det nu inget regn får jag väl vattna innan planteringen.

Gödsling och bäddfräsning för lök. Som synes är det torrt och grått på åkern samt god satelittäckning :)

Gödsling och bäddfräsning för lök. Som synes är det torrt och grått på åkern samt god “satelittäckning” 🙂

Trots att det kändes varmare i kväll riskerade jag inte lämna ut plantorna på avhärdning över natten. Bara att plocka ihop och köra in under tak, man sover liksom lite bättre då 🙂

Plantorna på avhärdning kördes in under tak till natten ifall av ännu en kall natt.

Plantorna på avhärdning kördes in under tak till natten ifall av ännu en kall natt.

Etiketter: , , ,

2 svar till “Svänger vädret nu?“

  1. Christer skriver:

    Gjorde en sista kontroll av väderprognosen innan jag stänger ner inför natten och vad ser jag…….. tydligen blev det skiftesbyte på meteorologiska institutet för nu är regnet där igen. Och redan på fredag, blir bråttom med planteringen i morgon!

  2. Nisse skriver:

    Här regnar det inte men kommer ett irriterade smådugg så man inte vet om man skall köra eller inte köra … Samma väder tycks fortsätta länge enligt tiodygnsprognoserna på vackertvader.se (med prognoser ortsvis från Norge Sverige och Finland). För det mesta har Finland mest felaktiga prognoser ava de tre.

    Vädret är det mest lästa på nätet just nu … Jag går in och läser prognoser från många olika ställen var tionde minut – utifall nån prognos skulle ha ändrats :-).