Tärningen är lastad

Tärningen är lastad … Jag menar tanken är kastad … Äsch, tanken är lastad.

DSCN3883

I morgon bär det av till Härmä och sedan till Bondbloggarträff med de österbottniska bloggarna. Men det är lång väg så hela dagen går innan jag kommer fram. Litet mulet väder önskar jag mej eftersom det inte finns någon kylmaskin i Ducaton. Till alla tur har jag i alla fall solen i ryggen.

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

En kommentar till “Tärningen är lastad”

  1. Hej Nisse!
    Vid det här laget är du redan långt med din “tank”, då jag läste o såg din “rustning” då kom jag genast ihåg då vi åkte från Kullo opp till Yli-Härmä för sisådär 20 år sedan, vi hade vår bränsle-tank på vår flakebil, väl fastsurrad precis som du oxå har.. Resan var lång o intressant på allt vis, vi såg mycket under resan,,vi besökte lantbruks-affärer, flera stycken för vi skulle köpa en ogräs-spruta oxå,, På ett ställe kom en bonde fram till oss och frågade varför vi kör omkring med en stor tank på flaket?? Gubben min som är fullt i f-n sa att han hört att oljan ska stiga kraftigt så därför har han passat på o tankat ..karlen såg paff ut,, inte att undra.. Då vi var framme så blev vi väl mottagna av “chefen” då, han är väl där ännu då och då,, han är bekant med min “gubbe” vi fick mat och kaffe och så berättade vi nyheter härifrån för han är hemma från våra trakter.. Dagen blev till kväll och vi sökte oss ett motell (minns inte riktigt var det var) för så pass långt hemifrån var vi att det var bäst o sova där uppe.. Följande morgon åkte vi lite runt o tittade,, så till affären därifrån vi köpte sprutan (vilken vi ännu har i användning) den surrades fast på flaken o hemresan började.. Så vi gjorde lika som man ännu gör ,, last tur o retur.. När olje-tanken var renoverad och lika fin som en ny,, då kom “chefen” ner till oss med den för han skulle o hälsa på sin släkt meddetsamma ,, fin service eller vad.. Han fick om inte mat, men kaffe i alla fall .. detta om vår “bonde-tripp” till Österbotten.. Ni ska ha en fin träff och njuta av samvaron o lämna jobbet för nån timme, det behöver ni allihopa, hälsar vi båda härifrån Kullo.

Kommentarer är stängda.