16 maj, 2015 av Nisse

På såddfronten intet nytt

Nä, vi har inte börjat så utan här går man bara och trampar. Det står vatten på åkrarna ännu. Det börjar se illa ut med vårsådden i år. Tiodygnsprognosen lovar regn nästan varannan dag. I Dagens Nyheter gläds man åt rubriken “Regnet kan gå över till snö”. Och det svenska vädret kommer vanligen hit om ett dygn eller två.

En sandhop har jag kört ut på vägen till vindsbron där jag kör upp storsäckarna. Men den andra hopen får vänta för jag konstaterade att vägen där den skall bredas ut är blöt och mjuk – ingen idé att köra sand på mjuk lera.

DSCN4800

Så det måste bli annat pyssel de närmaste dagarna. Verkstadsarbete finns hur mycket som helt liksom byggarbete. Men man har inte riktigt ro att syssla med något annat innan sådden är avklarad. Det blir mest terapisysslande …

Sabla väder …

 

Etiketter: ,

4 svar till “På såddfronten intet nytt“

 1. Christer skriver:

  Här har det inte regnat idag men fortfarande för blött för att bruka jorden så jag tog motorsågen för att röja lite buskar och trän ur diket under ellinjen. Det är bra att det finns alternativ sysselsättning som terapi.

 2. Nisse skriver:

  Här börjar vi med sommarens byggnadsprojekt. Det går ju att bygga så fort det håller upp. Efter torkbyggandet finns det en massa gamla hus med eftersatt underhåll. Verkstadsarbetet får bli regnvädersarbete.

 3. Johan skriver:

  Orättvist!

  Här i Norra Uppland där jag huserar blev det nytt rekord, jag började 8 April och avslutade sådd av 150 hektar den 20 April! Enligt min far så var det tidigaste vårbruket under hans livstid…nu har vi dessutom fått regn i mindre mängder i jämn takt, så det ser bra ut för oss…. Står i startgroparna för ogräsbekämpning.

  Mvh Johan

 4. Nisse skriver:

  Sånt är livet. Vädret kan man inte göra nånting åt. I fjol sådde många mycket tidigt men det var inte enbart bra för juni var kallt och regnigt. Midsommaraftonen var kallare än julaftonen …