21 maj, 2015 av Nisse

Sol och vackert väder och torrt på åkern

I går kväll då jag sprutade mot en del kvickrotsbuskar så konstaterade jag att det hade torkat upp förvånansvärt bra. På förmiddagen körde jag ut ett lass fyllningsgrus och då var det egentligen litet för blött ännu. Men sol, värme och ordentlig blåst torkade upp ytan riktigt fort.

Kvickroten har växt bra den här våren. Det finns tjocka gröna tuvor här och där. Där jag sprutade i höstas finns det ingenting men jag tyckte en del åkrar hade så litet kvickrot att jag inte körde över allting. Och så blev det förstås en och annan remsa emellan. Skummarkörens slangar vek sej och släppte inte igenom skummet ordentligt så de måste bytas mot stadigare slangar med spiralinlägg så de inte täpps till.

DSCN4816

Den här åkern såg ganska bra ut men det är mulljord och en liten kvickrotsfläck kan sprida sej alldeles grymt på bara en sommar. Speciellt som sådden blir sen och säden inte hinner konkurrera så bra.

Det såg bra ut i går kväll och idag skulle jag ha kunnat så. Men just nu regnar det förstås …

Etiketter:

2 svar till “Sol och vackert väder och torrt på åkern“

  1. Bjarne skriver:

    Man hade hoppats på att det en gång skulle gå på sidan om men nej. Dessutom verkar det följa det vanliga mönstret och regna rejält.

  2. Nisse skriver:

    8 mm kom det idag fastän prognoserna förutspådde ett par millimeter. Så det blev ingen sådd än.

    Få se hur det blir i morgon … Men på lördag skall det regna igen …