3 januari, 2016 av

Kinesiska Vasaloppet – uppladdningen.

Bondbloggen tycks fungera även här i österled. Däremot så är Facebook och Google blockerade av de kinesiska myndigheterna, nåå Facebook klarar man sig utan däremot så saknar jag Google. Man har ju vant sig vid att söka sig framåt den vägen när man söker information. Har man rätta adresser så hittar man ändå men lättare är det att söka via sökning på Google.

Annars så verkar mobiltelefonerna om möjligt vara ännu flitigare i användning här än hemma till och med i restaurangen sitter man och surfar vilket går bra med vänsterhand då plockandet av maten klaras av med högra handen tack vare pinnarna. Den som begagnar kniv och gaffel har ju bägge händerna upptagna. Vad dom surfar på har jag inte kommit underfund med men väldigt allmänt och ogenerat brukas mobilerna.

Uppladdningen

Även om  snöbristen hemma har lett till att träningen blivit lidande så rycks man under förberedelserna lätt med i förväntningarna inför loppet. Man kollar in formen hos medtävlarna och bedömer vilka man borde klara och vilka som kan bli svårare att slå. Tävlingsinstinkten väcks utan att man medvetet tänker på den. Här verkar också resultaten vara viktiga. Jag blev intervjuad av kinesiska televisionen och förutom frågor om hur länge jag skidat och hur jag lärt mig skida så var dom väldigt intresserade av vilka priser jag vunnit ? Ortsbefolkningen vill också gärna bli fotograferade med oss, men några autografer har jag ändå inte skrivit…..ännu ?

Efter att ha teståkt delar av spåret idag så får nog den småkuperade terrängen en att lite ångra att man inte tränat lite mera. Morgondagens åkande kan nog bli lite mer utmanande än vad man tänkt sig. Hur som helst så är det för sent att göra nåt åt det nu. Kölden på  en -15 grader verkar dessutom ha gjort snön sträv och glidet är inte det bästa. Nååå det är ändå sist och jslutligen frivilligt att delta.

Även om resultaten uteblir i morgon så kommer resan att ge bestående intryck om inte annat så för de fantastiska snöskulpturerna som kantar spåret. Tyvärr får jag inte bilder uppladdade via telefon så dem återkommer jag till när jag får tillgång till dator.

Etiketter: , , ,

6 svar till “Kinesiska Vasaloppet – uppladdningen.“

 1. Rosmarie skriver:

  E lär finnas nain app man kan ladd ner som stör sökningen åv din position, så man kan både Google å använd fb. Enligt staffe ?

 2. Christer skriver:

  Joo det kan tänkas men surfar man genom hotellets wifi tror jag inte att det hjälper. Att använda mobildata överskrider antagligen min budget ?

 3. Nisse skriver:

  Det var ganska långt österut. Vi är bara ett par kilometer österut och hugger i Tallmosan. Men temperaturen är nästan densamma här. Fantastiskt fint skogsväder och mycket litet snö. Perfekt för mossen har frusit.

  Ha det så trevligt !

 4. Johnny skriver:

  Lycka till! Med passlig utgångsfart så blir det säkert en fin upplevelse! Det är alltid lätt att planera en passlig fart, att klara av att hålla den är sen en annan femma. Trots att man ofta gör samma misstag så brukar man aldrig lära sig. Eller hur brukar det vara för dig?

 5. Christer skriver:

  Tack Nisse. Av någon underlag anledning så brukar det bli kallt när jag är bortrest, och det får ju en att oroa sig för om allt klarar sig hemma utan att något fryser sönder.
  Har perfekt sällskap och mycket trevligt.

 6. Christer skriver:

  Hej Johnny.
  Du har säkert mera erfarenhet än mig vad gäller lämplig tävlingsfart. Jag har ofta lite för bråttom från start, lite så att full fart från början och så ser vi hur långt det håller. Oftast har det också gett bäst resultat om man nu inte helt kört in i väggen förstås. Det finns ändå inget som harmar en så mycket som att komma i mål och känna av att ha krafter kvar ?
  Vad som är rätt fart är heller inte lätt att veta då starten blir femte gången jag ställer mig på skidor i vinter.