14 maj, 2016 av Nisse

Säg den glädje som varar …

Här körde man glad och förnöjd runt sista åkern men hann bara tre varv så började det regna. Det var en grym harm för nu var svackorna torra och jag hade bara behövt en timme till eller kanske bara en halv för att få dem sådda. Troligen går de inte att så mera i år.

Väderprognosen hade lovat en halv millimeter regn till klockan sex men det kom ganska ordentligt redan klockan fyra. Igen kan man konstatera att det inte går att lita på prognoser och att man alltid har bråttom hur bra vädret än är. Om jag hade börjat så klockan halv fem i morse så hade allt varit klart nu. Men man har blivit så slö, slapp, lat, loj och likgiltig och det blir värre då man börjar se slutet på vårsådden.

Någon katastrof är det knappast – bara en evinnerlig harm …

 

Etiketter: ,

4 svar till “Säg den glädje som varar …“

 1. Christer skriver:

  Efter regn kommer solsken, Nisse! Tänk positivt, svackorna torkar nog opp igen.

 2. Nisse skriver:

  Jo, men när kommer solskenet ? Jag har 1000 kg Y-gödsel i såmaskinen (fyllde på just före regnet) och den kan inte stå länge för då får jag inte ut den ur maskinen mera.

  Våra lerjordar är sådana att om det en gång kommer regn i svackorna så torkar de inte förrän i juli. Bottnen slammar fast. Däremot torkar de upp ganska bra på våren direkt efter en bra tjäle. Där jag höll på att så finns en gammal väg i svackan och jag måste säkert sätta in en ytvattensbrunn där för det är problem vartenda år …

  Regnet var ganska onödigt också för groendet för det har varit bra fukt under halmen där jag sått. Men visst, förutom den här åkern så har vårsådden gått nästan perfekt i år.

 3. Kurt skriver:

  Om det är lågtryck som kommer från sydväst så går det nog bra att förutse när regnet börjar. Men kommer det från något annat håll, så är det ju mycket svårare, det får man ta hänsyn till och i stället följa den lokala radarinformationen

 4. Nisse skriver:

  Det här kom söderifrån – kanske litet från sydost och man vet ju att det är besvärligare att förutspå. Kanske det beror på havet ? Vi har den erfarenheten att regn från sydväst har regnat färdigt innan det kommer till Hindersby men från söder hinner det ända hit.