När tre blev ett.

Tegdikena ett minne blott.
Tegdikena ett minne blott.

Den minnesgode kanske minns att jag rörlade lite diken på senhösten. Nu har jag också fyllt igen dem med bland annat grävmassor från rensning av bäcken. Lite återstår att fylla igen men jag plöjde ändå åkern idag för nu tror jag att det får räcka med dylika projekt för en tid. Det är ändå trevligt att få tre små lappar sammanslagna till ett enhetligt skifte det sparar en hel del tid när kryssandet runt tegdikena bortfaller.

Såmaskin lär vara ledig så de närmaste dagarna blir det att satsa lite tid på spannmålssådden mellan varven jag bistår personalen med grönsaksplanteringen. Ogräsbekämpningen i rågen är också högaktuell konstaterade jag i samband med att jag hämtade plogen. Och kvickroten i kumminet borde också få sitt………det är mycket nu……..och svårt veta vad man ska prioritera.

 

 

 

Författare: Christer

Har sysslat med odling sen jag tog de första stegen ut på åkern för att granska om "groddan ha komi opp". Fårfarmare var jag i ett 15-tal år efter att som 9-åring köpt en betäckt tacka för barnbidraget. Utbildade mig till trädgårdsmästare och jobbade 10 år som arbetslärare på trädgårdsskolan vid Korsholms skolor innan vi år 1988 köpte gården här i Långmossen. Gården har sen dess specialiserat sig på odling av grönsaker på friland men vi odlar också spannmål samt bedriver skogsbruk. På senare tid har gården, på förslag av våra amerikanska släktingar, kallats FinneFarm och och numera med tillägget db (dödsbo) efter fru Eivors bortgång hösten 2019. Ett familjeföretag som sysselsätter mig, äldsta och yngsta dottern på heltid samt mellandottern på deltid. Min son som lämnade oss i augusti 2009 jobbade också på gården vid sidan om sitt jobb som skogsmaskinsförare. Ännu en tragisk händelse drabbade oss i juli 2010 då vår produktionsbyggnad brann ner till grunden. Vi har nu byggt upp byggnaden igen och återanskaffat en stor del av inventarierna men ännu fattas en del maskiner för spannmålsodlingen och skördemaskin för grönsakerna. Mina inlägg här på Bondbloggen färgas säkert av dessa tragiska händelser eftersom de starkt påverkar det vardagliga arbetet men försöker ändå beskriva livet här på gården i en positiv anda.