16 juni, 2016 av Nisse

Klöver !

På tal om klöver så lyckades vallsådden i fjol alldeles utmärkt och vallen har övervintrat bra. Jämn och fin överallt.

DSCN5820_endra

Färgen är litet underlig men det beror på kvällssolen.  Synd bara att den fina klövern inte är till någon nytta. Det är dålig med kossor i vår by. Jag får slå den och köra den till skogs.

 

Etiketter: ,

8 svar till “Klöver !“

 1. Anonym skriver:

  Om det nu inte löns att odla vete borde väl klövervallar vara ett bra alternativ. Du får stöden och marken blir i bättre skick tills nästa gång du odlar vete?

 2. Nisse skriver:

  Nå, stödodlare är man ju i vilket fall som helst. Men det harmar att köra fin klöver till skogs. Vi hade kossor tills jag fyllde 30 så jag vet att uppskatta fin klövervall.

 3. magnus skriver:

  Varför måst klövern bort från åkern?

 4. Anonym skriver:

  Är det inte bättre att krossa dit klövern istället?

 5. Johan skriver:

  Skyddszon ???

 6. Stefan skriver:

  Upp till hälften av det kväve som klövern binder finns i växten ovan jord. Så kör inte bort den, krossa ner den i stället

 7. Nisse skriver:

  Jo, jag har en åker som skyddszon. Och klöverbilden var från just den åkern så där måste jag slå och köra bort den. Sedan har jag också riktigt fin klöver på en åker som är gröngödslingsvall och en som är grönträda. Det gäller att hålla reda på vad man får och måste göra på de olika “sortern” fastän allting är precis likadan vall – bara byråkratin skiljer åt dem.

 8. Nisse skriver:

  Som jag skrev så får jag inte göra det på skyddszonen (där bilden är tagen).