25 juni, 2016 av Nisse

Glad Johanni från Hindersby

I går prydde vi den traditionella johannistandjin (midsommarstången) på Lekstrand (den forna Leikanlindån). Förr var resandet av stången mest ett arbete och festen hölls på kvällen men det har kommit mer och mer folk till resandet så att festen nästan flyttats till förmiddagen.

DSCN2160

DSCN2174

Och så bjöd Inga och Beatrice på kaffe och saft.

DSCN2176

Medan Ååen stilla flyter under bron.

DSCN2153

Glad Johanni allihopa !

 

 

Etiketter: ,

2 svar till “Glad Johanni från Hindersby“

  1. Christer skriver:

    Ser ut at vara 4 nationer representerade?

  2. Nisse skriver:

    Jo, traditionen härstammar från 1950-talet då nordismen var på modet. Som vanligt så “glömde” man bort Island. Flaggorna är heimlaga och det är en hel del arbete med dem. De tas ned efter Johanni så de far inte så illa utom flaggan i toppen som är där året runt. Den måste bytas efter något år. Lövkransarna får hänga hela året – vi tar ned stången nästa gång till Johanni 2017. De blir ju bruna men ser ganska bra ut i alla fall.