24 september, 2016 av

Å roligt har vi….-den professionella versionen –

Om nu någon betvivlar över hur roligt det kan vara att bli tvingad eller få den äran att leva på lokalproducerad mat så finns nu ett sammandrag av Michael “Micke” Björklunds österbottniska vecka på svenska.yle.fi, varsågoda döm själva. Inslaget innehåller en video från tisdagens besök på FinneFarm.

Etiketter: , , ,

2 svar till “Å roligt har vi….-den professionella versionen –“

  1. Peik skriver:

    Något så speciellt som att koka kålrabbi i smör var säkert nog en ahaa-upplevelse för dom allra flesta tittare/läsare, sådant skulle man knappast hitta på själv som hemma-kock. Den blev säkert mjuk & god av den litet högre temperaturen.

  2. Christer skriver:

    Joo, också min egna kock såg lite förundrad ut då Micke beordrade henne att smälta 1 kg smör i kastrullen 🙂
    Grädden värmdes tills den blev lagom tjock och kryddades med Tare-löken. Gott blev det trots endast fyra ingredienser, ja å så smör och grädde förstås 🙂 De var väl det som gjorde det. Kålrabbin riktigt smälte i munnen, ….slurp 🙂
    Kokandet gick förhållandevis snabbt trots relativt stora bitar men det är väl som du skriver möjligt att hålla högre temperatur i smör än i vatten?